Ingrediente
- 500 grame de piept de pui
- 2 ouă
- 1 ceapă galbenă
- ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa
- 3 linguri de făină albă
- 2 felii de pâine (miezul)
- sare
- piper
- 1 vârf de cuțit de bicarbonat
- făină albă pentru modelat
Mod de preparare
Pieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.
Se amestecă într-un bol: carnea tocată, ceapa călită și scursă de uleiul în care s-a topit, ouăle, sarea, piperul, bicarbonatul de sodiu, miezul de pâine sfărâmițat și făina albă.
Se omogenizează compoziția și se ia câte o lingură din care se face o biluță care se aplatizează și se depune în tava în care s-a pus în prealabil hârtie de copt.
Se procedează la fel până ce se epuizează compoziția. Apoi tava cu chifteluțe se dă la cuptor, la foc mediu, până ce se rumenesc frumos pe o parte. Atunci se întorc și pe partea cealaltă, ca să se rumenească la fel.
Se servesc fierbinți, cu garnitura preferată (eu am avut pilaf de orez) și cu o salată de sezon, sau cu murături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|