Carnea de curcan am tocat-o fin si am pus-o intr-un castron de portelan.
Am curatat cartoful, morcovul si ceapa si le-am dat pe razatoarea fina.
Usturoiul curatat l-am tocat marunt, iar verdeata am tocat-o.
Am adaugat toate ingredientele in castron, am condimentat cu sare si piper si am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena.
Am presarat faina alba pe o farfurie mare si am format bilute cu mainile umede, pentru a nu se lipi compozitia de maini.
Chiftelutele formate le-am pus in tava cuptorului, dupa ce am tapetat-o cu hartie de copt. Din toata compozitia am facut chiftelute cat sa umplu tava.
Am pus tava in cuptorul incins si am lasat chiftelutele cam 40 minute, la 220 grade, pana s-au rumenit.
Timpul de coacere il puteti ajusta in functie de cuptor si de temperatura la care le faceti.
Dupa ce s-au copt chiftelutele, am pregatit sosul, de data asta pe aragaz: suc de rosii facut in casa, o ceasca de apa, putina sare si am adaugat si chiftelutele.
Am presarat busuioc uscat, o lingura de otet de mere cu miere si o lingurita de sos de soia.
Am lasat sosul pe foc pana a scazut si s-a ingrosat.
Pofta buna!