Chocolate truffles cookies

Postat de ankyy in Dulciuri
12 Dec 2013 | 3915 vizualizari
Chocolate truffles cookies

Recunosc ca m-au dat gata cu aspectul lor acesti biscuiti, de cum i-am vazut prima data. Dar de atunci a trecut mult timp si cu toate ca mi-am propus sa ii incerc, doar acum le-a venit randul. Sunt foarte de efect, putin cam dulci pentru gustul meu, dar zic eu ca se merita incercati. Ii veti gasi sub diverse denumiri ca: chocolate crinkles, chocolate truffle cookies sau mai stiu eu cum. Reteta initiala de baza este cu cacao, dar eu am ales sa ii prepar cu ciocolata.

Ingrediente

  • 225 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 70 gr zahar
  • 2 oua
  • 225 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lgt praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • zahar pudra - pentru exterior

Mod de preparare

1.Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se topeste la bain-marie.

2. O lasam la racit.

3. Intre timp, punem intr-un bol ouale si zaharul si le mixam bine, cel putin 5 minute la viteza mare.

4. Dupa ce ciocolata s-a racit (nu de tot, doar cat sa nu mai fie fierbinte) o adaugam peste oua si mixam la viteza mica.

5. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea, iar la urma esenta de vanilie. Amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia.

6. Acoperim bolul cu folie si il lasam la frigider pentru 2-3 ore.

7. Luam cate o lingurita din compozitie si formam bilute de marimea unei nuci. Le rostogolim bine prin zahar tos. Dupa 5-6 bilute ne spalam pe maini si ne uscam, pentru ca altfel compozitia se lipeste de maini.

8. Asezam bilutele in tava pe hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 10 minute.

9. Scoatem tava si lasam biscuitii sa se raceasca in tava. Numai dupa ce s-au racit ii scoatem din tava, pentru ca altfel riscam sa se faramiteze.

10. Se pot pastra pentru cateva zile la frigider intr-o caserola cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate truffles cookies" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

Postat de Valclaudia

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

Preparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei. Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand...

Citeste continuarea

Cozonac pufos cu rahat

Postat de Valclaudia

Cozonac pufos cu rahat

Am zdrobit drojdia intr-un castron incapator, am adaugat sarea si zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si coaja rasa de lamaie. Am amestecat aceste ingrediete, apoi am adaugat laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2013, 20:35
la 12.12.2013, 20:43
super
la 12.12.2013, 20:45
la 12.12.2013, 20:51
Mie tocmai aspectul lor imi place
la 12.12.2013, 20:51

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking