Fursecuri cu morcov pt copii

Postat de Retetegg in Mancare copii
26 Noi 2012 | 3242 vizualizari

Sunt fursecuri fragede si delicioase si raman perfecte chiar si cateva zile. Merg de minune cu o cana de lapte cald, iar cei mici le vor adora :)

Ingrediente

  • 250 g margarina pt prajituri,
  • 2 oua,
  • 100 g zahar,
  • 100 ml suc de morcovi (din 2 morcovi storsi in robot),
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lingura otet,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie,
  • faina (aprox 350 g + cateva linguri pt masa de lucru),
  • glazura de ciocolata (1 ciocolata cu lapte topita impreuna cu 1 lingura de unt).

Mod de preparare

Intr-un bol am pus margarina si zaharul si le-am amestecat bine.  

Am adaugat apoi ouale, sucul de morcovi, esenta, praful de sare si praful de copt stins cu otet.  

Am amestecat din nou. In acest stadiu compozitia este destul de lichida.  

Am pus faina si am continuat sa framant pana cand am obtinut un aluat tare, dar usor de modelat.  

Este posibil sa intre chiar mai mult de 350 g de faina...eu nu am masurat-o exact. 

Am lasat aluatul la frigider 20-30 de minute.  

Apoi l-am impartit in 4.  

Am modelat din fiecare bucata o foaie pe masa infainata, apoi am taiat formele.  

Pentru 'pisicutele rele' a fost usor fiindca am forma :)  

Pentru dovleci, am folosit o cana cu marginile subtiri si am taiat forme rotunde in aluat.  

Cu ajutorul unui pahar mai mic am taiat bucati mici de aluat in partea de sus si de jos (intelegeti din poze) .  

Am pastrat aluatul taiat si l-am folosit pe post de coada la dovleac. Am taiat apoi cu varful unui cutit, ochii, nasul si gura. La unele forme le-am indepartat aluatul de la ochi, la altele nu.  

Am facut gura diferit orientata, ca sa avem dovleci veseli si tristi.  

Am mai modelat o "asa-zisa" bufnita :)), o sperietoare de ciori, sau am taiat pur si simplu cu paharul aluatul.  

Am copt fursecurile, pe hartie de copt asezata in tava, la foc mic 25 de minute.  

Pentru unele fursecuri am folosit si glazura, preparata din 1 ciocolata cu lapte amestecata cu 1 lingura de unt si topita timp de cateva minute intr-o cratita.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Mancaruri de post
Supe/Ciorbe
Dulciuri
Mancaruri cu carne
Paste
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare