Ciocolata de casa cu pasta de alune

Postat de RuxyRux in Dulciuri
25 Aug 2015 | 5259 vizualizari
Ciocolata de casa cu pasta de alune

Periculos de delicioasa!

Ingrediente

  • 500 gr lapte praf
  • 200 ml apa
  • 475 g zahar brun
  • 1 borcanel pasta de alune( 4 feluri amestec, de la Plafar, marca Rapunzel)
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 5 linguri cacao cu varf
  • 250 g unt gras( 85%)
  • alune de padure (optional)
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pentru fix 9 minute.

Se trage vasul deoparte, se pune vanilia, esenta de rom si untul si se amesteca bine, astfel incat sa se topeasca, se adauga pasta de alune si se continua amestecarea ca sa se omogenizeze compozitia.

Se pune laptele praf si cacaoa intr-un vas mai larg si se toarna  deasupra compozitia lichida, amestecand foarte bine.

Ungem cu unt o tava dreptunghiulara (Yena) si punem  amestecul de ciocolata.

Vom lasa ciocolata la temperatura camerei pentru doua ore si apoi o vom manca cu pofta mare!  :))))......e nebuna de buna! Daca doriti ii puteti adauga si alune intregi...eu le-am mancat alaturi! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu pasta de alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (53)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Gogosi cu lingura

Postat de caroline

Gogosi cu lingura

Intr-un bol mixam bine cu ajutorul unui tel cele 6 linguri cu zahar impreuna cu ouale intregi,zaharul vanilat si un varf de sare . Adaugam apoi laptele si cele patru linguri cu ulei, amestecam...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Postat de katty

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Intr-un castron punem osanza, zaharul pudra, sarea, oul intreg si cele 3 galbenusuri si iaurtul si omogenizam. Incepem sa punem cate putina faina si bicarbonatul pana obtinem un aluat nelipicios...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2015, 19:27
ioi, cat de imbietor arata!
la 25.08.2015, 19:33
Tu ai zis că-i "nebună de bună", dar de nebunie din asta m-aş îmbolnăvi şi eu. Ideal este să nu fii pe-acasă când se face aşa ceva, e greu să aştepţi două ore.
Nu ştiu dacă ai pozat cu funcţia "macro", dar de la mine chiar se văd nişte porţii sănătoase, cam ca pe măsura mea adică.
la 25.08.2015, 19:36
Merisor....nu sunt cele mai bune fotografii...a iesit sfaramicioasa si greu de taiat...insa aiaiaiiiiiiii exact pe gustul meu ))) Multumesc scumpete de prietena!
la 25.08.2015, 19:38
Padre...vizita ta deosebita imi cere sa te servesc cu cele mai adevarate portii ...si daaaaa....au iesit la dimensiune maxima........esti invitat de onoare...si-ti multumesc frumos!
la 25.08.2015, 19:39
buna buna

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking