Ciocolata de casa cu pasta de alune

Postat de RuxyRux in Dulciuri
25 Aug 2015 | 5259 vizualizari
Ciocolata de casa cu pasta de alune

Periculos de delicioasa!

Ingrediente

  • 500 gr lapte praf
  • 200 ml apa
  • 475 g zahar brun
  • 1 borcanel pasta de alune( 4 feluri amestec, de la Plafar, marca Rapunzel)
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 5 linguri cacao cu varf
  • 250 g unt gras( 85%)
  • alune de padure (optional)
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pentru fix 9 minute.

Se trage vasul deoparte, se pune vanilia, esenta de rom si untul si se amesteca bine, astfel incat sa se topeasca, se adauga pasta de alune si se continua amestecarea ca sa se omogenizeze compozitia.

Se pune laptele praf si cacaoa intr-un vas mai larg si se toarna  deasupra compozitia lichida, amestecand foarte bine.

Ungem cu unt o tava dreptunghiulara (Yena) si punem  amestecul de ciocolata.

Vom lasa ciocolata la temperatura camerei pentru doua ore si apoi o vom manca cu pofta mare!  :))))......e nebuna de buna! Daca doriti ii puteti adauga si alune intregi...eu le-am mancat alaturi! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu pasta de alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (53)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București

Retete similare

Desert cornete cu crema de vanilie si mascarpone

Postat de mirela0911

Desert cornete cu crema de vanilie si mascarpone

Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si drojdia...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Postat de gicuta69

Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Mai intai punem stafidele la inmuiat in esenta de rom. Merele curatate le taiem in cubulete mici. Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zahar la fiert. Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2015, 19:27
ioi, cat de imbietor arata!
la 25.08.2015, 19:33
Tu ai zis că-i "nebună de bună", dar de nebunie din asta m-aş îmbolnăvi şi eu. Ideal este să nu fii pe-acasă când se face aşa ceva, e greu să aştepţi două ore.
Nu ştiu dacă ai pozat cu funcţia "macro", dar de la mine chiar se văd nişte porţii sănătoase, cam ca pe măsura mea adică.
la 25.08.2015, 19:36
Merisor....nu sunt cele mai bune fotografii...a iesit sfaramicioasa si greu de taiat...insa aiaiaiiiiiiii exact pe gustul meu ))) Multumesc scumpete de prietena!
la 25.08.2015, 19:38
Padre...vizita ta deosebita imi cere sa te servesc cu cele mai adevarate portii ...si daaaaa....au iesit la dimensiune maxima........esti invitat de onoare...si-ti multumesc frumos!
la 25.08.2015, 19:39
buna buna

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking