Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 felie telina
- 1 ceapa mare
- 1 gogosar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri orez
- sare
- 150 ml smantana
- 150 ml iaurt grecesc
- zeama lamaie -optional
- patrunjel verde
- marar verde
- Perisoare
- - 700 gr carne tocata vita+ porc
- -300 gr ciuperci salbatice tocate
- -2 oua
- -1 ceapa verde
- -1 felie gogosar
- - patrunjel verde
- -sare
- -piper
- -2-3 linguri pesmet
Mod de preparare
Curatati si spalati legumele .
Tocati legumele cuburi si le caliti usor in ulei.Adugati3-4 l apa . Sarati .
Preparati perisoarele : Amestecati carnea si ciupercile cu ouale intregi , pesmet , piper ,sare + ceapa , patrunjel , gogosar tocate marunt.
Intr-un bol mic puneti putin ulei . Va ungeti palmele si formati mici perisoare pe care le asezati pe o planseta .
Cand legumele sunt fierte pe jumatate [ dupa 10-15 minute ]adugati perisoarele din carne si ciuperci .
Puneti si orezul la fiert in ciorba .
dupa ce ati pus perisoarele este suficient ca ciorba sa mai fiarba maxim 10 minute .
Diluati smantana amestecata cu iaurt cu zeama calda din ciorba .
Puneti lactatele in oala amestecand usor .
Dregeti gustul cu zeama de lamaie si serviti ciorba asezonata cu multa verdeata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|