Ciorba de conopida cu carnati si smantana

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
29 Noi 2021 | 3730 vizualizari
Ciorba de conopida cu carnati si smantana

 Atat de buna si frumoasa mi-a iesit aceasta ciorba de conopida ca nici de o desenam nu era atat de imbietoare .

Ingrediente

  • 1 conopida mica -1 kg
  • 300 gr carnat de casa
  • 3 linguri orez
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1 lingurita rasa cimbrisor salbatic uscat -cules de mine
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 pahar smantana grasa
  • 2-3 linguri otet mere sau zeama de lamie
  • sare

Mod de preparare

  1. Conopida se curata, se spala si se desface buchetele.
  2. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu .
  3. Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert si se clateste cu apa rece .
  4. Curatati si spalati legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul si gogosarul se maruntesc .
  5.  Sotati in ulei legumele impreuna cu carnatul taiat rondele subtiri .
  6. Tot acum puneti si orezul .
  7. Orezul usor prajit nu va mai elibera mult amidon si bobul va ramne ferm si bine hidratat .
  8.  Turnati deasupra 3 l apa sarati si condimentati cu cimbrisor .  .
  9. Fierbeti cam 20 minute pana este patruns morcovul .
  10. Adugati smantana diluata cu zeama fierbinte . Acriti cu zeama d elamie sau otet de mere .
  11.  Gustati si sarati daca mai este nevoie . Piparati .
  12. Buchetelele de conopida se adauga in  fiecare farfurie la servire .
  13.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu carnati si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris

Postat de mihaelar63

Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris

Supa clara de pui se da in clocot. Zarzavaturile se feliaza si se reintroduc in zeama. Se pune la fiert foaia de dafin, mararul si cimbrul. Rosiile se incresteaza, se...

Citeste continuarea

Rasol de pui cu galuste imperiale

Postat de panacris

Rasol de pui cu galuste imperiale

Puiul curățat, spălat se pune la fiert în vasul minunat de la Zepter (sunt în criză de timp!)  pentru cca. 15 minute, până ce se ajunge la punctul de fierbere. Apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2021, 18:46
la 29.11.2021, 18:48
Super1
la 29.11.2021, 19:29
la 29.11.2021, 20:10
la 29.11.2021, 20:56
Delicioasă! s

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking