Ciorba de conopida cu carnati si smantana

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
29 Noi 2021 | 3835 vizualizari
Ciorba de conopida cu carnati si smantana

 Atat de buna si frumoasa mi-a iesit aceasta ciorba de conopida ca nici de o desenam nu era atat de imbietoare .

Ingrediente

  • 1 conopida mica -1 kg
  • 300 gr carnat de casa
  • 3 linguri orez
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1 lingurita rasa cimbrisor salbatic uscat -cules de mine
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 pahar smantana grasa
  • 2-3 linguri otet mere sau zeama de lamie
  • sare

Mod de preparare

  1. Conopida se curata, se spala si se desface buchetele.
  2. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu .
  3. Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert si se clateste cu apa rece .
  4. Curatati si spalati legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul si gogosarul se maruntesc .
  5.  Sotati in ulei legumele impreuna cu carnatul taiat rondele subtiri .
  6. Tot acum puneti si orezul .
  7. Orezul usor prajit nu va mai elibera mult amidon si bobul va ramne ferm si bine hidratat .
  8.  Turnati deasupra 3 l apa sarati si condimentati cu cimbrisor .  .
  9. Fierbeti cam 20 minute pana este patruns morcovul .
  10. Adugati smantana diluata cu zeama fierbinte . Acriti cu zeama d elamie sau otet de mere .
  11.  Gustati si sarati daca mai este nevoie . Piparati .
  12. Buchetelele de conopida se adauga in  fiecare farfurie la servire .
  13.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu carnati si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și... citeste mai mult

Pizza cu ciuperci și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Bors taranesc de coada de vitel II

Postat de Ksenya

Bors taranesc de coada de vitel II

  Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata. Adaugam radacina de patrumjel, telina,...

Citeste continuarea

Ciorba radauteana a la gaby_d

Postat de cris2711

Ciorba radauteana a la gaby_d

Eu am ales sa fierb ciorba intr-o oala de 8 litri. Nu am facut-o plina,dar imi place sa fie loc de fiert. Se pun la fiert in circa 5 litri de apa pieptul de pui si radacinoasele. Cand s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2021, 18:46
la 29.11.2021, 18:48
Super1
la 29.11.2021, 19:29
la 29.11.2021, 20:10
la 29.11.2021, 20:56
Delicioasă! s

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking