Ciorba de crenvursti

Postat de bitza in Ciorbe
30 Iul 2011 | 11010 vizualizari
Ciorba de crenvursti

Ingrediente

  • 400 g crenvursti
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 2 cartofi
  • ½ dovlecel
  • 200 g smantana
  • 1 galbenus
  • Sare,piepr
  • Patrunjel

Zeama de lamaie/sare de lamaie/otet

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt,morcovul si ardeiul cubulete si se calesc in putin ulei,apoi se adauga 1-1.5 l apa. Se fierbe 20 minute la foc mediu.

Dupa acest timp se adauga cartofii si dovlecelul taiate cubulete si se mai fierb 10 minute.

Crenvurstii se fierb in apa, 5-7 minute,la foc mediu,apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Cand sunt reci se taie bucatele si se adauga ciorbitei. Se fierbe totul pana legumele sunt bine patrunse.

 

Smantana se amesteca cu galbenusul si condimente si se adauga cate un polonic de ciorbita,amestecand incontinuu pana ajunge la temperatura ciorbei din oala. Focul se da la mic si se adauga amestecul cu smantana amestecand incontinuu. Se da intr-un clocot si se opreste focul.

 

Se condimenteaza, se asezoneaza cu patrunjel verde tocat si se acreste dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de crenvursti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de lucicos ca la Satmar

Postat de vasimur

Reteta de lucicos ca la Satmar

Iata cum se prepara Reteta de lucicos ca la Satmar Spălăm carnea și o porționăm în bucăți, nu prea mari. Spălăm și legumele: roșia, ceapa, rădăcinoasele și varza. Ceapa o...

Citeste continuarea

Ciorba cu arome si culori tomnatice

Postat de Constelatialeu

Ciorba cu arome si culori tomnatice

Mai intai punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede. Dupa ce da 2-3 clocote, schimbam apa si punem din nou la fiert, procedam asa de inca 2 ori. Separat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2011, 13:55
interesant
la 31.07.2011, 15:01
trebuie sa fie buna ciorbica...
la 01.08.2011, 09:47
interesanta ciorba
la 01.08.2011, 12:07
la 04.08.2011, 11:55
interesant

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking