Ingrediente
- cca 500 g carne de vitel dupa ce a fiert ( adica un os cu carne si ceva cartilagii )
- 1 legatura ceapa verde
- 2 cepe rosii mai mici
- 2 morcovi potriviti
- 1 pastranac mai mic
- 1 patrunjel radacina mai mic
- 2 ardei rosii micuti
- 1 legatura de loboda rosie
- 1 lingura de vegeta home made
- sare dupa gust
- sare de lamaie pentru acrit
- leustean verde tocat
Mod de preparare
Am scos carnea de la congelator, am pus-o intr-o cratita cu apa si putina sare si am pus-o sa fiarba, din cand in cand am luat spuma formata. Cand a fost fiarta carnea am scos-o din zeama si am taiat-o cubulete mici, in zeama de la carne am adaugat 1 lingura de vegeta home made si am mai adaugat apa sa fiarba pana am curatat legumele. Separat am taiat rand pe rand legumele, ceapa verde si ceapa rosie taiate marunt, ardeiul taiat cubulete mici, la fel si radacinoasele taiate in cubulete mici, am taiat marunt lobada si apoi am pus toate legumele in oala in care am fiert carnea. Am lasat sa dea in 2-3 clocote si apoi am adaugat si carnea cubulete. Am potrivit de sare, am acrit cu sare de lamaie si la final dupa ce am stins focul am adaugat leustean tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu trufandale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|