Ingrediente
- un piept mare de pui (poti pune doua, pentru un gust mai bun,dar la final unul nu-l mai toci ci il servesti altfel, pt ca iese o ciorba prea groasa)
- o radacina mare de telina
- o radacina de pastarnac
- o radacina de patrunjel
- doi/trei morcovi
- doua cepe
- putina sare
- 2-3 foi de dafin
- o crenguta cimbru
- piper boabe (vreo 10 boabe)
- 300-400 gr smantana grasa
- 2-3 galbenusuri de ou(de preferat oua de casa)
- 1-2 linguri faina
- o bucata de morcov pentru calit
- usturoi
- patrunjel verde
- otet
- piper
Mod de preparare
Pentru ciorba radauteana pui la fiert pieptul de pui si radacinoasele, toate curatate si spalate bine.
Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar in zeama ramasa (daca e prea putina, mai adaugi apa) pui pieptul de pui pe care l-ai taiat bucatele mici, morcovul si patrunjelul taiat rondele.
Pui iar pe foc ciorba radauteana.
Intr-un bol amesteci 300-400 gr smantana grasa ,doua galbenusuri de ou (retine,doar galbenusul!) si doua linguri faina grau sau amidon.
Iei oala deoparte si torni usor amestecul in ciorba radauteana , imprastiind cu o furculita in oala cu ciorba, pt a nu face cocoloase (daca totusi face, se mai intampla, le iei frumos cu o strecuratoare).
Pui inapoi pe foc inca 10 minute, timp in care mai adaugi trei catei usturoi pisat, putin otet, (aici depinde de preferinte, sunt care nu pun otet in oala ci doar la servire), sare si piper dupa gust si patrunjel verde tocat
Calesti putin morcov crud in 30 ml ulei si adaugi in ciorba radauteana pentru a da o culoare frumoasa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (60)
|