Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
19 Iun 2015 | 6957 vizualizari
Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci

Pestele este prezent in farfuriile noastre saptamanal . Nu aruncam nici capul din care se poate prepara o ciorbita delicioasa .De aceasta data am avut un somn de stanca .Am fost informata ca este un somn de culoare mai albicioasa cu carnea roz-alba fara gust de namol pentru ca se gaseste in apele de amonte a raurilor .

Ingrediente

  • 1 kg cap de somn + oase de peste cu carne
  • 2 foi dafin
  • 6 ciuperci brune
  • 6 cartofi noi
  • 4 linguri de ulei
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 3 cepe verzi
  • 3 usturoi verde
  • 1 rosie
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 lingurita boia dulce rosie de ardei
  • 1 lingurita ,, Eros Pista ''- ardei iute tocat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Capul de somn si oasele ramase de la filetarea pestelui se spala si se fierb 15 minute in 2 l apa sarata in care s-a pus si foile de dafin . 
  2. Scurgeti pestele pastrand zeama .
  3. Morcovii, ardeii, ceapa si usturoiul se curata se spala si se maruntesc .
  4. Legumele se calesc in ulei timp de cateva minute .
  5. Se pune rosia tocata si vinul rosu dupa care se aduga zeama in care a fiert pestele .
  6. Spalati curatati si feliati ciupercile si cartofii .
  7. Adugati la fiert cartofii si condimentati cu cimbru .
  8. Dupa 10 minute cand cartofii noi sunt aproape patrunsi se pun in oala si ciupercile . Tot acum asezonati cu nucsoara .
  9. La servit in fiecare farfurie se pune carne de peste aleasa si se serveste cu multa verdeata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de mazare cu os si galuscute

Postat de mihaelar63

Ciorba de mazare cu os si galuscute

Legumele se curata se spala  si se taie cubulete . Se pun la fiert in 4 l apa . Adaugati si osul si pasta de ardei , sarati . Dupa 15 min. preparati din oua batute si faina alba o maia...

Citeste continuarea

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

Conopida se curata, se spala si se desface buchetele. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu . Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2015, 17:23
O bunatate de ciorbita... Foarte colorata si gustoasa
la 19.06.2015, 17:42
ce super e
la 19.06.2015, 18:05
Măiiiiiiiii,da hărnicuță ești!
la 19.06.2015, 18:08
Wowwwwwwwww
la 19.06.2015, 18:09
Vai ce- mi faci cu retetele astea cu peste . Mie imi place pestele dar daca il fac eu nu- l mananc asa cu pofta

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking