Ciulama de hribi

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de legume
1 Mai 2014 | 16510 vizualizari
Ciulama de hribi

Eu nu sunt o fana a hribilor, sincera sa fiu prefer ghebele chiar daca nu sunt la fel de carnoase, insa prietenul meu a zis ca asa ar manca o ciulama de hribi. Stiind ca am in congelator 2-3 pungute, am scos un la dezghetat si i-am zis ca o sa ii fac pofta. A savurat-o cu o mamaligura calda si numai asta auzeam cand manca: "Mmmm cat de buna...dar ce buna..."

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 punguta hribi congelati (cam 600 gr au avut)
  • 4 linguri cu varf smantana de tara
  • 1 lingura rasa faina
  • sare
  • piper
  • 5 crengute marar verde
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Hribii ii punem la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga de zeama. Daca folositi hribi proapeti ii curatati, spalati si ii opariti putin inainte sa pregatiti ciulamaua.
Curatam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usturoiul, 4-5 linguri de apa si le inabusim.
Hribii dezghetati si bine scursi, ii taiem bucati potrivite si ii adaugam peste ceapa.

Turnam o canita de apa, condimentam cu sare, piper si lasam sa scada bine. Daca vi se pare ca ceapa nu este bine facuta mai stropiti cu putina apa calda.
Intr-un bol amestecam smantana cu faina iar cand ciupercile sunt scazute adaugam amestecul de smantana.
Invartim bine sa nu se prinda de tigaie, dam focul la mai mic si mai dam 4-5 clocote.
Tragem ciulamaua de pe foc, spalam mararul verde, il tocam si il presaram peste.

Amestecam si acoperim 5 minute sa isi ia din aroma mararului.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de hribi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciulama de hribi

Postat de oanapl

Ciulama de hribi

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile...

Citeste continuarea

Ciulama de hribi

Postat de GABRIELAGH

Ciulama de hribi

  Curatam ceapa si o tocam cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie si, cand este incins, adaugam ceapa. O calim pana se inmoaie, dupa care adaugam hribii (eu am avut congelati si erau taiati in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2014, 21:36
Foarte buna, Rocsi! tare mult imi place!
la 01.05.2014, 21:37
nu cred ca am mai papat, dar pap de la tine!
la 01.05.2014, 21:37
mmmmm, ce bunatate
la 01.05.2014, 21:38
vin si eu la o portie.....
la 01.05.2014, 21:47
Si eu ca tare bine mai arata!

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking