Ciulama de hribi

Postat de GABRIELAGH in Mancaruri de legume
7 Dec 2018 | 4413 vizualizari
Ciulama de hribi

  Cu cativa ani in urma imi culegeam singura hribii din padure. Dupa mine sunt cele mai gustoase ciuperci. De data asta le-am cumparat congelate si au fost foarte bune.

Ingrediente

  • 300 gr hribi
  • 2 cepe micute (sau una mai mare)
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura rasa faina
  • 10 graunti usturoi+1 lingurita ulei
  • patrunjel tocat
  • 100 ml apa calda
  • 100 ml smantana de gatit
  • un praf de nucsoara macinata
  • 1 lingurita sare (dupa gust)

Mod de preparare

  Curatam ceapa si o tocam cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie si, cand este incins, adaugam ceapa. O calim pana se inmoaie, dupa care adaugam hribii (eu am avut congelati si erau taiati in cuburi cam de 1-2 cm). Lasam sa fiarba cam 10-12 min.

Dupa ce au fiert, adaugam apa cu faina amestecate si strecurate printr-o sita pentru a nu se forma cocoloase. Mai fierbem 3-4 min, amestecand in continuu. Adaugam putin cate putin smantana de gatit si mai fierbem 2-3 min. Dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul tocat.

  In timp ce fierbe ciulamaua, curatam usturoiul, ii pisam si il frecam cu o lingurita de ulei. Adaugam 2-3 linguri de apa si-l omogenizam.

  Ciulamaua se serveste calda cu mamaliguta si usturoi dupa gust.

  Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de hribi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciulama de hribi

Postat de oanapl

Ciulama de hribi

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile...

Citeste continuarea

Ciulama de hribi

Postat de rocsi_1612

Ciulama de hribi

Hribii ii punem la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga de zeama. Daca folositi hribi proapeti ii curatati, spalati si ii opariti putin inainte sa pregatiti ciulamaua. Curatam ceapa, o tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2018, 09:31
O bunatate! Vin la masa!
la 07.12.2018, 09:35
Te astept cu drag !
la 07.12.2018, 09:37
Foarte mult imi place
la 07.12.2018, 09:54
foarte buna!
la 07.12.2018, 10:11

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking