Ciuperci umplute cu gorgonzola, prosciutto si rosii

Postat de panacris in Mancaruri de legume
30 Noi 2021 | 2901 vizualizari
Ciuperci umplute cu gorgonzola, prosciutto si rosii

Tare bune sunt ciupercile umplute atunci când ai musafiri neașteptați. Se pot umple rapid cu ce ai prin frigider și cămară.  Mno, am evoluat de la clasica umplutură, slăninuță și cașcaval ;)

Ingrediente

  • Ciuperci champignon brune cca. 1000 g,
  • Gorgonzola cca. 200 g,
  • Sare cu verdețuri mediteraneene cca. 1 lingură,
  • Ulei de măsline extravirgin cca. 1 lingură,
  • Proscciuto 6 felii,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Busuioc 2 fire.

Mod de preparare

Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.

Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură.

În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare aromatizată cu ierburi mediteraneene si se introduc în cuptor cca. 10 minute la 200 grade.

Pentru umplutură, se taie,  roșiile cubulețe și  prosciutto mărunt.

Se scot ciupercuțele din cuptor, se așază artistic, prosciutto mărunțit, roșiile cubulețe, gorgonozola bucățele și câte o frunză de busuioc.

Ciupercile umplute se pun la cuptor încă cca. 10 minute, la foc mediu.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu gorgonzola, prosciutto si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocanita de vinete

Postat de sufletista

Tocanita de vinete

Carnea de porc o taiem cubulete si o punem la fiert cu apa, sare si o foaie de dafin. Curatam vinetele, dovlecelul si le taiem cubulete. Ceapa o curatam, tocam marunt si o calim cu morovul...

Citeste continuarea

Mancare de linte cu sos de smantana

Postat de gurita_ta2005

Mancare de linte cu sos de smantana

Lintea se tine 1 ora in apa rece. Se pune la fiert cam 40 minute sau cat scrie pe punga respectiva, se gusta pentru a vedea daca este fiarta, se scurge de apa si se da deoparte. Intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2021, 19:30
Ce bine arată!
la 30.11.2021, 19:41
Bune rau!
la 30.11.2021, 19:59
Bune!
la 30.11.2021, 20:22
la 30.11.2021, 20:26

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking