Clafoutis cu visine

Postat de gospodariu in Prajituri
4 Noi 2015 | 5066 vizualizari
Clafoutis cu visine

-Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc"-

Ingrediente

  • 500 g visine;
  • 130 g faina;
  • 240 ml lapte dulce;
  • 100 g zahar tos;
  • 50 g unt topit;
  • 4 oua;
  • 1 praf de sare;
  • un cub mic de unt(pentru uns tava).

Mod de preparare

1.Se ia un vas yena,se unge toata suprafata cu un cubulet de unt,iar apoi se aseaza visinele fara samburi.

2.Separat intr-un bol mai mare se amesteca restul ingredientelor : faina , zaharul , sarea , laptele si ouale pana devine ca o smantana mai groasa.

3.Compozitia obtinuta se toarna in vasul yena peste visine.

4.Vasul yena se introduce in cuptorul ce a fost in prealabil incalzit,pentru 40-45 minute la temperatura de 160 grade.

5.Cand este gata se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca,iar apoi se presara zahar pudra deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert clafoutis cu visine

Postat de mirela0911

Desert clafoutis cu visine

Mai intai se spala visinele, se indeparteaza samburii cu ajutorul aparatului pentru a ramane cat mai intregi visinele si se pun sa se scurga. Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare,...

Citeste continuarea

Clafoutis cu visine

Postat de Dya

Clafoutis cu visine

 Ungem o forma termorezistenta cu putin unt, o tapetam cu hartie de copt si asezam, uniform, visinele curatate de samburi (pe cat posibil pastrate intregi – vor avea un aspect mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2015, 20:43
Bun venit la noi!
la 05.11.2015, 23:46
la 06.11.2015, 02:21
Ce prezentare frumoasa! Bun venit si succes!
la 18.01.2016, 21:02

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking