Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine

Postat de andaoana in Prajituri
15 Feb 2016 | 3244 vizualizari
Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine

Clatite pregatite cu dragoste 

Ingrediente

  • Pt clatite:
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 200 ml bere blonda
  • 50 gr zahar
  • extract de vanilie sau rom
  • un praf de sare
  • Pt umplutura:
  • 250 gr ricotta
  • 100 ml frisca
  • 50 gr zahar pudra
  • o lingurita extract natural vanilie
  • visine congelate sau din borcan scurse bine

Mod de preparare

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .

Le batem bine .

Adaugam extractul de vanilie/rom ,jumate din lapte , jumate din faina si cacao .

Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea .

Aluatul obtinut il punem la frigider pentru jumate de ora .

Pe o tava de clatite incinsa bine punem cate o jumate de polonic din aluat ,le intidem sa fie cat mai subtiri si le coacem pe ambele parti .

Umplutura:

Ricotta o batem impreuna cu frisca, extractul de vanilie si cu zaharul pana cand se omogenizeaza si se intareste frisca .

Luam clatitele una cate una si le ungem cu ricotta , asezam si cateva visine (eu am pus pe o clatita cate 5 visine)

Rulam clatitele si servim calde .

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pandispan cu caise

Postat de gurita_ta2005

Pandispan cu caise

Caisele se taie feliute subtiri se pun intr-un castron,acoperite cu 1 lingura de zahar brun si se lasa in frigider pana a doua zi. Albusurile se separata de galbenusuri,se pun in castroane...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata

Postat de merisor67

Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm sare peste ele și le mixăm până devin albe și spumoase....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2016, 10:12
foarte faine!
la 15.02.2016, 10:30
la 15.02.2016, 10:33
Iau si eu una
la 15.02.2016, 10:35
la 15.02.2016, 10:55
Si astea imi plac!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking