Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine

Postat de andaoana in Prajituri
15 Feb 2016 | 3265 vizualizari
Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine

Clatite pregatite cu dragoste 

Ingrediente

  • Pt clatite:
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 200 ml bere blonda
  • 50 gr zahar
  • extract de vanilie sau rom
  • un praf de sare
  • Pt umplutura:
  • 250 gr ricotta
  • 100 ml frisca
  • 50 gr zahar pudra
  • o lingurita extract natural vanilie
  • visine congelate sau din borcan scurse bine

Mod de preparare

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .

Le batem bine .

Adaugam extractul de vanilie/rom ,jumate din lapte , jumate din faina si cacao .

Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea .

Aluatul obtinut il punem la frigider pentru jumate de ora .

Pe o tava de clatite incinsa bine punem cate o jumate de polonic din aluat ,le intidem sa fie cat mai subtiri si le coacem pe ambele parti .

Umplutura:

Ricotta o batem impreuna cu frisca, extractul de vanilie si cu zaharul pana cand se omogenizeaza si se intareste frisca .

Luam clatitele una cate una si le ungem cu ricotta , asezam si cateva visine (eu am pus pe o clatita cate 5 visine)

Rulam clatitele si servim calde .

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert eclere cu crema de fructe de padure

Postat de diaconta

Desert eclere cu crema de fructe de padure

Am pregatit cojile pentru eclere. Pentru acestea se face un aluat oparit. Intr-o cratita am pus laptele, apa si untul, le-am pus pe foc, iar cand a inceput sa fiarba, am luat vasul deoparte...

Citeste continuarea

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

Postat de merisor67

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

Prima varianta a acestei prajituri o gasiti  aici . Pentru aluat(  din care ar trebui sa iasa 9 foi coapte pe dosul unei tavi de 36/40 cm, dar eu am facut 8, din lipsa de rabdare),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2016, 10:12
foarte faine!
la 15.02.2016, 10:30
la 15.02.2016, 10:33
Iau si eu una
la 15.02.2016, 10:35
la 15.02.2016, 10:55
Si astea imi plac!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking