Ingrediente
- Clatite:
- doua oua;
- un praf de sare;
- 4 linguri zahar;
- esenta de vanilie;
- 100 ml sana;
- 100 ml apa minerala;
- doua linguri ulei;
- doua linguri de gris, cu varf;
- 4 linguri de faina, cu varf.
- Umplutura:
- 250 g de dovleac placintar curatat de coaja si seminte;
- 100 g zahar;
- o lingurita de scortisoara.
Mod de preparare
Umplutura:
Dovleacul se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie, dupa care se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa in cratita. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga scortisoara si se amesteca.
Clatite:
Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga sana, apa minerala, uleiul, grisul si faina si se omogenizeaza. Se unge o tigaie cu ulei, dupa care se sterge cu un servetel si se pune la foc. Dupa ce s-a incins, se toarna un polonic din aluat. Acesta se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul (au rezultat 7 clatite).
Se ia fiecare clatita si, cu ajutorul unei farfurii si al unui cutit, se decupeaza marginile inestetice.
Clatitele se servesc umplute cu dovleacul placintar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu umplutura de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|