Clatite cu umplutura de dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
22 Feb 2016 | 4217 vizualizari
Clatite cu umplutura de dovleac placintar

Clatite rumenite, cu dragoste pregatite.   

Ingrediente

  • Clatite:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 100 ml sana;
  • 100 ml apa minerala;
  • doua linguri ulei;
  • doua linguri de gris, cu varf;
  • 4 linguri de faina, cu varf.
  • Umplutura:
  • 250 g de dovleac placintar curatat de coaja si seminte;
  • 100 g zahar;
  • o lingurita de scortisoara.

Mod de preparare

Umplutura:

Dovleacul se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie, dupa care se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa in cratita. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga scortisoara si se amesteca.

Clatite:

Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga sana, apa minerala, uleiul, grisul si faina si se omogenizeaza. Se unge o tigaie cu ulei, dupa care se sterge cu un servetel si se pune la foc. Dupa ce s-a incins, se toarna un polonic din aluat. Acesta se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul (au rezultat 7 clatite).

Se ia fiecare clatita si, cu ajutorul unei farfurii si al unui cutit, se decupeaza marginile inestetice.

Clatitele se servesc umplute cu dovleacul placintar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu umplutura de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu ness si krant

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu ness si krant

Blat: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Peste albusuri se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Apoi faina si nuca...

Citeste continuarea

Pasca fara aluat

Postat de Sim0naWorld

Pasca fara aluat

Stafidele le-am pus la hidratat in esenta de rom si apa calduta, cat sa le acopere, lasandu-le cel putin 30 minute. Branza de vaci am amestecat-o cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, extractul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2016, 21:04
Bune si astea
la 22.02.2016, 21:42
la 22.02.2016, 22:16
bune bune
la 22.02.2016, 22:32
Super bune!
la 22.02.2016, 23:03
bune!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking