Ingrediente
- 500 g branza dulce vaci (PILOS)
- 3 oua
- 150 g zahar
- 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 80 ml smantana dulce
- 1 plic extract vanilie
- 1 plic zahar vanilat
- 30 g unt topit
- 100 g stafide
- 1 fiola esenta rom
Mod de preparare
Stafidele le-am pus la hidratat in esenta de rom si apa calduta, cat sa le acopere, lasandu-le cel putin 30 minute. Branza de vaci am amestecat-o cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, extractul de vanilie, praful de budinca si praful de copt.
La compozitie am adaugat smantana, untul topit, stafidele hidratate, iar la final am incorporat usor cu o lingura albusurile batute spuma cu putina sare.
Aluatul obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru cca 1 ora. Dupa cca 30 de minute, am acoperit forma cu o hartie de copt, pentru ca pasca sa nu se arda foarte tare la suprafata.
Pentru ca am folosit o forma cu diametru cam mare pentru cantitatea rezultata, pasca nu a iesit foarte inalta, dar de buna a fost excelenta :) Asa ca, recomand o foarte cu diametru de cca 20-22 cm.
Pofta buna va doresc si Un Paste Fericit alaturi de toti cei dragi!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|