Ingrediente
- 1 kg branza de vaci Dr. Qetker
- 150 g smantana
- 200g zahar
- 100 g unt
- 3 linguri faina
- 6 oua
- 1 plic intaritor pentru branza
- 1 pliculet de zahar vanilat bourbon
- zahar pudra
- scortisoara
- esente:lamaie,rom,vanilie
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare, pana se fac spuma. Galbenusurile le frecam cu zaharul, pliculetul vanilat, esentele si untul moale (se pune la foc, se topeste si se lasa la racit, nu se adauga cald). Se adauga branza, smantana, intaritorul de branza, faina, spuma de albusuri si stafidele (se inmoaie intr-o esenta de rom cu 10 minute inainte).
Intr-un vas termorezistent se pune unt si se tapeteaza cu faina, dupa care adaugam compozitia si se lasa la foc mediu cca 1 ora. Se verifica cu o scobitoare(daca nu se lipeste cpmpozitia de bat e facuta).Se lasa la rece si se presara putina scortisoara si zaharul pudra!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si stafide fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|