Pasca fara aluat ~reteta 200~

Postat de Retetegg in Dulciuri
5 Apr 2012 | 9267 vizualizari
Pasca fara aluat  ~reteta 200~

V-o recomand din suflet pt sarbatori! Este delicioasa si se face mai rapid decat cea cu aluat de cozonac!

Ingrediente

  • 400 gr branza dulce,
  • 100 gr stafide,
  • 2 oua mari,
  • 150 gr zahar,
  • 2 linguri de ulei,
  • 3 linguri faina,
  • 2 linguri pesmet,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie,
  • seminte de in si susan - optional.

Mod de preparare

Intr-un bol am amestecat branza dulce cu zaharul, galbenusurile, uleiul, vanilia si praful de sare. Am folosit o furculita pentru a omogeniza amestecul.   Am pus apoi faina, praful de copt, 1 lingura de pesmet si stafidele.  

Separat am batut albusurile spuma. Le-am adaugat in compozitia de branza si le-am incorporat cu o spatula fara sa amestec foarte mult.  

Am uns o cratita cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt. Am pus in ea amestecul pentru pasca, am nivelat, am pus semintele si am bagat la cuptor la foc mic, 30 de minute.  

La jumatatea intervalului de coacere, adica dupa 15 min, am scos pasca si am presarat deasupra cealalta lingura de pesmet.  

A iesit minunata, crocanta pe margini si deasupra si super cremoasa in interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat ~reteta 200~" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert langosi de post cu gem si nuci

Postat de merisor67

Desert langosi de post cu gem si nuci

Preparare aluat. Frecăm într-un bol, drojdia cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și 2 linguri de făină și omogenizăm maiaua, pe care o lăsăm la...

Citeste continuarea

Fursecuri fragede ,, Arici,,

Postat de andaoana

Fursecuri fragede ,, Arici,,

Untul impreuna cu zaharul (ar fi bine sa utilizati zahar pudra pentru a scurta timpul de mixare) il mixam bine pana cand devine spumos. Adaugam pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2012, 16:13
delicioasa
la 05.04.2012, 16:14
Daaaa, super delicioasa
la 05.04.2012, 16:20
sa ars putin pe margini dar tot e buna!si vreau sa si gust
la 05.04.2012, 16:21
Felicitari dana la cat mai multe retete delicioase!!!!
foarte faina pasca
la 05.04.2012, 16:41
felicitari!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking