Clatite cu umplutura de nuci

Postat de katty in Dulciuri
16 Noi 2014 | 7258 vizualizari
Clatite  cu umplutura de nuci

Ingrediente

pentru clatite:

  • 2 oua,
  • 1 pahar lapte ,
  • 1 pahar apa minerala,
  • 1 lingura zahar,un praf de sare,
  • 3-4 linguri ulei pentru prajit ,
  • 500 gr faina

umplutura:

  • 150 ml smantana dulce ,
  • 150 gr zahar pudra ,
  • coaja rasa de portocala ,
  • scortisoara pudra ,
  • 50 gr stafide ,
  • 300 gr nuci macinate ,
  • 2 linguri rom

sos de ciocolata :

  • 100 ml frisca lichida ,
  • 100 gr ciocolata neagra ,
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Pentru a prepara umplutura amestecam smantana cu zaharul pudra , coaja rasa de portocala , nucile , scortisoara si stafidele pe care le-am inmuiat in prealabil in rom diluat cu apa calduta .Omogenizam compozitia si o pastram la rece pana sunt gata clatitele .

Pentru clatite , punem intr-un castron faina cernuta , sarea , zaharul si ouale , apoi turnam  treptat laptele , alternand cu apa minerala si batem cu telul pana compozitia devine omogena.(daca este nevoie mai adaugam putin lapte sau faina pentru a obtine consistenta potrivita)Acoprim vasul si lasam compozitia sa se odihneasca la rece , pentru 1/2 de ora .
Ungem cu ulei o tigaie incinsa si turnam cate un polonic mic de compozitie , in timp ce inclinam tigaia ca sa obtinem un strat uniform .Coacem pe rand clatitele , pe ambele fete . 

Pentru sos topim la bain-marie ciocolata cu frisca . Dam jos si amestecam cu romul . 
Servim   clatitele umplute cu crema de nuci si stropite cu sos de ciocolata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu umplutura de nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite bicolore cu crema de vanilie, mar si nuci caramelizate

Postat de Ina

Clatite bicolore cu crema de vanilie, mar si nuci caramelizate

Punem faina într-un vas adanc ( pentru clatilele cu cacao punem faina impreuna cu cacaoa ) , formam un crater in mijlocul ei si spargem ouale . Adaugam un praf de sare peste oua si incepem...

Citeste continuarea

Baghrir,clatite 1000 de gauri

Postat de comanligia

Baghrir,clatite 1000 de gauri

Intr-un castron am pus laptele cald,apoi am adaugat pe rand ingredientele seci si am amestecat cu mixerul. Am adaugat apa calduta pana sa format o compozitie subtire. Intr-o tigaie care nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2014, 19:05
Yummm!
la 16.11.2014, 20:09
la 16.11.2014, 20:37
la 16.11.2014, 22:59
la 17.11.2014, 20:58
Mmmm, vreau si eu!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking