Clatite dantelate, pufoase si crocante

Postat de susu in Dulciuri
2 Oct 2010 | 6518 vizualizari
Clatite dantelate, pufoase si crocante

Cantitatile sunt cu aproximatie. Facutul clatitelor este o arta. Aluatul trebuie sa fie pufos si sa aibe consistenta cremoasa, clatitele nici prea groase nici prea subtiri dar sa iasa putin crocante iar umplutura de ciocolata sau gem sa fie intinsa pe toata suprafata pana la margini. Daca le vom umple cu multa compozitie vor devein prea dulci si gretoase.Este bine sa folositi atat lapte pentru gust cat si apa minerala care face clatitele mai pufoase. Din aceasta compositie mi-au iesit aproximativ 15 clatite. Pentru mai multe dublati cantitatile.

Ingrediente

  • 4 oua proaspete (daca aveti de tara e si mai bine)
  • 300 ml lapte gras
  • 300 ml apa minerala
  • 400 g faina
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita zeama de lamaie  

Mod de preparare

Am batut spuma albusurile cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Galbenusurile impreuna cu laptele, apa si esentele se bat cu mixerul apoi se adauga treptat cate doua linguri de faina si doua de albusuri amestecand usor de jos in sus cu ajutorul teului pentru a nu se face cocoloase. Facem de proba o clatita sa vedem daca mai trebuie faina sau lapte. Se pune ulei intr-o canuta asezata pe o farfurioara. Incingem o tigaie intinsa si apoi punem ulei, intindem pe toata suprafata si scurgem in cana. Mai lasam putin la incins dupa care punem un polonic de compozitie inclinand tigaia in toate partile. Cand e putin facuta se intoarce pe partea opusa. Se umplu cu compozitie cat sunt calde. . Inainte de a pune compozitie in tigaie se amesteca bine cu polonicul pentru a nu se lasa faina la fund.

Pentru clatitele dantelate am umplut o punga speciala in care am atasat un posh pentru scris, cu gaura mica si am lasat sa curga din compozitie astfel incat sa iasa o dantela.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite dantelate, pufoase si crocante" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornuri mofturoase

Postat de andreea91

Cornuri mofturoase

Incalzim laptele dar nu foarte fierbinte. Intr-un vas punem faina ,zaharul si cel vanilat,margarina si drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Peste toate aceste ingrediente adaugati...

Citeste continuarea

Cozonac cu umplutura mixta

Postat de TAB1TA

Cozonac cu umplutura mixta

 Drojdia se dizolva in laptele cald si se amesteca cu o lingurita de zahar. Apoi se amesteca cu 300 g de faina si se framanta, formandu-se o maia care se lasa sa creasca cel putin o ora la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2010, 11:08
ARATA DELICIOS ! FELICITARI! ADOR CLATITELE CU FINETI ! /.....SI DANTELA . O INVENTIE SUPER!
la 02.10.2010, 11:35
Minunate!
la 02.10.2010, 12:04
Multumesc Cristina dar nu este inventia mea, este o idee preluata. Am vazut-o si eu la alte gospodine iscusite si am incercat si eu cateva. Sunt de efect si bune de pus pe masa la invitati.
la 02.10.2010, 12:19
la 02.10.2010, 12:37

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking