Clatite – reţetă de bază

Postat de gaby_d in Dulciuri
9 Oct 2014 | 11050 vizualizari
Clatite – reţetă de bază

Orice reţetă de clătite aş încerca am tendinţa de a o cataloga ca fiind de bază, dar atunci când o testez parcă totuşi simt c-ar mai trebui ceva :)). Însă când am testat această retetă de clătite a Anişoarei, am stabilit clar! – asta va fi reţeta pe care o voi respecta de azi înainte. Pufoase, coapte bine, fără prafuri gen praf de copt sau bicarbonat, nu se întăresc când se răcesc. Ce să mai….? Asta e reţeta bună de clătite.

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 250 ml apa minerală
  • 350-400 gr făină (eu am pus cam 380)
  • 3 ouă mari / 4 mici
  • 2 linguri zahăr
  • puţină sare
  • coajă rasă de lămâie
  • un plic zahăr vanilat
  • 3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Într-un bol amestecă bine cu un tel ouăle cu sarea şi zahărul.
  2. Adaugă jumatate din cantitatea de făină, amestecă, adaugă jumătate din cantitatea de lapte, amestecă, adaugă restul de făină şi apoi restul de lapte şi omogenizează.
  3. Încorporează şi apa minerală, iar la final uleiul, coaja de lămâie rasă şi zahărul vanilat.
  4. Lasă compoziţia 30 minute . Dacă ţi se pare că s-a îngroşat mai adaugă 3-4 linguri apă călduţă.
  5. Încinge bine tigaia în care vei coace clătitele, pune câteva picături de ulei – vei pune DOAR LA PRIMA CLATITĂ, apoi nu mai pui deloc grăsime.
  6. Fereşte cratiţa de pe foc pentru câteva secunde apoi torni în ea un polonic din compoziţia pentru clătite şi înclini tigaia în toate părţile pentru a se scurge compoziţia pe fundul întregii tigăi.
  7. Prajeşti clătita la foc mediu până prinde culoare.Vei vedea ca pe suprafaţa clătitei apar sute de mici găurele, apoi cu ajutorul unei palete o învârţi şi pe cealaltă parte.
  8. Procedezi la fel cu toată compoziţia.
  9. Din ingredientele de mai sus mi-au ieşit aproximativ 22-23 clătite.

De ce nu ştiu exact numărul? Pentru că între timp…am mâncat, logic! :)))) şi nu am numărat

Serveşte clătitele calde cu dulceaţa, gem sau cremă de ciocolata

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite – reţetă de bază" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu mere

Postat de camelia75

Prajitura cu mere

1.Mixati ouale cu zaharul pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit. 2.Adaugati uleiul si esente dupa gustul vostru. 3.Renuntati la mixer si adaugati faina amestecata cu praful de...

Citeste continuarea

Cornuleţe din aluat foietaj cu şampanie

Postat de diaconta

Cornuleţe din aluat foietaj cu şampanie

Untul moale l-am taiat cubulete si l-am amestecat cu cele 150 g faina. Cu aceasta compozitie voi unge foaia de aluat. Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia,am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2014, 17:45
am stabilit sefa,am salvat asta voi face si eu de azi )
la 09.10.2014, 17:45
Ii dai si lui Costel?
la 09.10.2014, 17:48
Si baza ce zice ,a fost de acord?
la 09.10.2014, 17:57
la 09.10.2014, 17:58

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking