Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala

Postat de momo121 in Dulciuri
18 Sep 2014 | 32645 vizualizari
Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala

Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala Coltunasii cu branza sunt un preparat traditional in multe bucatarii din intreaga lume, apreciat pentru gustul lor delicios si textura lor moale si pufoasa. Acesti mici coltunasi sunt umpluti cu o amestecatura savuroasa de branza, iar apoi fierti sau prajiti pana cand devin aurii si crocanti pe exterior. Fie ca sunt serviti ca aperitiv, gustare sau ca parte a unei mese principale, coltunasii cu branza sunt intotdeauna o alegere populara si apreciata de intreaga familie. Cu aceasta reteta simpla si delicioasa, vei putea sa prepari cu usurinta aceste delicii acasa si sa te bucuri de aroma lor minunata si de gustul lor irezistibil!

Ingrediente

  • Ingrediente Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala
  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • sare
  • 1 ou
  • o ceasca mai mare de apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • putina sare
  • 1 ou (puteti pune si doua)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri de zahar

Mod de preparare

Cum se prepara Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala

Punem int-un bol faina cu putina sare, oul si apa putin cate putin pana facem un aluat cat sa nu se mai lipeasca de maini.

Pentru umplutura amestecam branza cu putina sare, zaharul, vanilia si ouale pana obtinem o compozitie ca de pasta.

Intindem aluatul pe masa de lucru pana obtinem o foaie nu prea subtire, pe care o taiem in patrate, iar in aceste patratele punem cate o lingura de umplutura si unim. La capete presam putin cu furculita pentru a nu se desface.

Intr-o oala mai mare punem apa la fiert cu sare, iar cand a inceput sa fiarba punem chirostele sau coltunasele in apa clocotita si lasam sa fiarba cca. 15 min. Intre timp mai miscam oala pentru a nu se prinde de fund. Ele sunt gata cand se ridica deasupra oalei.

Le scoatem intr-un vas si le presaram cu zahar vanilat sau zahar simplu. 

Recomandam si coltunasi cu carne si ravioli cu ciuperci

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Bomboane de ciocolata

Postat de GatesteUsor

Bomboane de ciocolata

Ciocolata se pune intr-un bol si bolul peste o oala cu apa fierbinte.  Amestecati pana se topeste si incorporati si untul.  Puneti bolul cu ciocolata pentru 10 minute in...

Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata in doua culori

Postat de vio_dreams

Tarta cu ciocolata in doua culori

Pregatim mai intai aluatul. Din ingredientele enumerate framantatam un aluat pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Punem aluatul pe blatul de lucru bine infainat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2014, 15:52
hmm, ii ador. felicitari
la 18.09.2014, 15:52
Multumesc! :*
la 18.09.2014, 15:53
buni buni
la 18.09.2014, 15:53
Atentie la titlu. Coltunasi
la 18.09.2014, 15:56
Gata s-a rezolvat
Mersi de atentionare

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking