Compot de corcoduse

Postat de lucy2002 in Sirop / Compot
13 Iul 2014 | 4867 vizualizari
Compot de corcoduse

Am facut anul trecut pentru prima data acest compot si mi-a placut foarte mult este ceva deosebit .

Ingrediente

  • corcoduse
  • zahar doua linguri la fiecare borcan de 800ml
  • apa cat cuprinde

Mod de preparare

Curatam fructele de codite si le spalam bine. Pregatim borcanele si capacele, spalate si sterilizate la cuptor timp de 10 minute . Asezam fructele in borcane si adaugam doua linguri de zahar ( mie imi place mai acrisor ) punem apa pana sus, strangem bine capacele si agitam de cateva ori sa se dizolve zaharul din borcane. Punem borcanele la sterilizat pe aragaz intr-o oala inalta sau in cuptor .

Focul trebuie sa fie mic iar din momentul inceperii fierberii se lasa 30 minute ,dupa care se stinge focul si se lasa in cuptor pana a doua zi . Daca sterilizarea are loc pe aragaz se lasa acolo pana se racesc.

Se verifica borcanele daca au fost sterilizate bine .Se intoarce fiecare borcan cu gura in jos .Daca se prelinge se dau deoparte( frigider) pentru a fi consumate mai repede .

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)

Postat de Doinavar

Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)

Spargeti ouale intr-un castron, dar pastrati 3 albusuri pentru bezea. Adaugati coaja de lamaie, un praf de sare si faina, apoi omogenizati compozitia. Puneti untul intr-o tigaie antiaderenta si...

Citeste continuarea

Tort alb cu visine si ciocolata

Postat de susu

Tort alb cu visine si ciocolata

Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile, stafidele hidratate in cognac, uleiul, laptele, esentele iar la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2014, 12:03
Nu mai fac eu !
la 13.07.2014, 12:04
Am facut si pentru tine!
la 13.07.2014, 12:05
Bun,bun!
la 13.07.2014, 12:12
Da Buni mai ales iarna cand suntem raciti
la 13.07.2014, 12:12

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking