Copanele cu bacon si piure de cartofi

Postat de CameliaComan in Pui
15 Oct 2015 | 3758 vizualizari
Copanele cu bacon si piure de cartofi

Reteta ii apartine lui Medi.De ieri am trecut-o la favorite si azi am incercat aceasta minunatie.Eu am mai facut mici modicari dar reteta este superba.

Ingrediente

  • 4 copanele
  • 8 felii de bacon
  • piper
  • ulei de masline
  • cimbru
  • boia dulce
  • usturoi granulat
  • sare
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 8 cartofi
  • 1 cubulet de unt
  • lapte
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Prima data pregatim sosul prin cu care o sa ungem copanelele.Intr-un castron punem 3 linguri de ulei,un varf de sare,o jumatate de linguritra de boia dulce,cimbru,piper si usturoi granulat.Amestecam bine.Spalam copanele iar apoi le crestam.Trecem pe rand copanelele prin sos iar apoi le punem in tava deja pregatita cu foaie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam 45-50 minute la 180 grade C. Intre timp ne ocupam de piureul de cartofi.Punem o oala cu apa la fiert la care adaugam si 1 lingurita de sare.Curatam cartofii de coaja,ii spalam iar apoi ii taiem pe jumatate.Cand incepe apa sa fiarba adaugam si cartofii.Ii lasam aproximativ 40 minute.cand sunt gata scurgem apa in care au fiert.Eu i-am pisat cu o furculita dar puteti sa folositi si un pasator de cartofi.Apoi am adaugat untul si patrunjelul tocat marunt. Amestec bine iar apoi incorporez si o cescuta cu lapte.Gustati si daca mai doriti puneti sare dupa gust.Revenim la coapanele.Dupa ce au trecut cele 45-50 de minute scoatem tava din cuptor,punem coapanele pe un servetel absorbant iar apoi le invelim in feliutele de bacon.Folosim cate 2 felii de bacon pentru fiecare copanel.Le punem din nou in tava pregatita cu foaie de copt si mai lasam 10-15 minute pana se rumeneste baconul.Dupa ce au trecut cele 10-15 minute scoatem tava din cuptor si servim alaturi de piureul de cartofi.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele cu bacon si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Risotto cu lamaie si aripioare marinate

Postat de Satisfyyourcravings

Risotto cu lamaie si aripioare marinate

Se amesteca toate ingredientele pentru marinata si se marineaza aripioarele in aceasta minim 30 de minute, la temperatura camerei.  Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. ...

Citeste continuarea

Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Postat de rocsi_1612

Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Aluatul:  Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Punem faina cernuta intr-un bol, sarea, drojdia si incepem sa framantam. Turnam apa calduta, putin cate putin, si cand aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2015, 20:43
bune, bune cu bacon!
la 15.10.2015, 20:46
suuuper!
la 15.10.2015, 20:51
la 15.10.2015, 20:54
Arata grozav...bravo draga mea...gatesti frumos, imi place stilul tau!
la 15.10.2015, 20:56

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking