Copanele pane cu pilaf de orez

Postat de pusikmea in Pui
13 Ian 2012 | 6067 vizualizari
Copanele pane cu pilaf de orez

Ingrediente

  • pentru copanelele pane avem nevoie de:
  • 8 copanele sau in functie de cati membrii sunt la masa
  • 3 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei pentru prajit
  • pentru pilaf avem nevoie de:
  • 2 pahare de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • condimente pentru pilaf ( optional )

Mod de preparare

Spalam bine copanelele, dupa care le crestam din loc in loc. Din oua, faina, sare, piper pregatim un aluat asemanator cu cel de clatite. Condimentam copanelele, apoi le scufundam in aluat si le dam prin pesmet pe ambele parti. Le prajim intr-o tigaie cu ulei incins, la foc mic la inceput, pentru a se face si in interior, iar spre sfarsit la foc mai mare pentru a capata o crusta crocanta. Scoatem pe un servetel pentru a absorbii surplusul de ulei.

Pregatim pilaful, care este unul de post:

Calim ceapa tocata marunt in ulei de masline ( puneti putin mai mult, pentru a iesii mai gustos, iar daca nu aveti ulei de masline, puteti folosii orice ulei aveti sau doriti), cand ceapa capata o culoare aurie, adaugam morcovul si ardeiul taiat cubulete si le lasam sa se caleasca putin impreuna.

Adaugam, apoi si orezul spalat in cateva ape, punem apa, cam 2 pahare de apa, la paharul de orez si lasam sa fiarba.

In loc de apa puteti folosii supa de pui, insa atunci va fi un pilaf de dulce. Daca orezul a scazut si inca nu a fiert bine, mai adaugati putin apa. La sfarsit condimentam cu sare, piper, condimente pentru pilaf.

Servim alaturi de copanelele pane si o salata verde. Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele pane cu pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama de pui

Postat de gurita_ta2005

Ciulama de pui

Pulpele de pui se pun la fiert in apa cu sare si optional se poate pune si un morcov intreg(doar pentru gust). Ceapa se pune la calit in ulei de masline,cu boia dulce,ghimbir si piper. Cand...

Citeste continuarea

Piept de pui cu quinoa

Postat de oanapl

Piept de pui cu quinoa

Se spală carnea de pui și se taie cubulețe, apoi se pune într-un castron și se adaugă zeamă de lămâie, uleiul de măsline și usturoiul tăiau felii și se lasă la macerat 30...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2012, 11:47
ce bine arata
la 13.01.2012, 11:50
multumesc :*
la 13.01.2012, 11:53
pe gustul meu felicitari
la 13.01.2012, 12:14
dupa cum ziceam si pe blog... delicioase !!!!!!!!!
la 13.01.2012, 12:17
aduc desertul tu dai pranzul?

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking