Ingrediente
- Și-avem nevoie de:
- 480 g făină cernută
- 200 g untură de porc
- 150 g zahăr pudră
- 2 plicuri cu praf de copt
- 2 linguri cu oțet
- 9 linguri cu apă rece
- 2 borcane de magiun de casă de 300 ml (puteți să puneți și mai puțin)
- o mână de miez de nucă întreg
- zahăr pudră vanilat pentru final
Mod de preparare
Într-un castron generos omogenizăm untura cu zahărul pudră, apa și praful de copt stins cu oțet. Adăugăm făina cernută și frământăm până când obținem un aluat care nu se lipește de mână.
Tapetăm planșa de lucru cu făină, întindem aluatul, tăiem marginile pentru a lucra ordonat și ungem cu magiun. Rulăm, după care tăiem. O parte din cornulețe le-am umplut cu bucăți de nucă și magiun, iar pentru cealaltă parte am folosit doar magiun.
Cornulețele obținute le așezăm în tavă, pe hârtie de copt. Le coacem la o temperatură de 170 de grade, în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 20 de minute. Urmărim coacerea.
Odată coapte, pudrăm cornulețele cât încă sunt fierbinți. Totuși, ar fi bine să le servim reci, altfel riscăm să ne doară burtica. :)
Sărbători frumoase și ! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe fărâmicioase cu magiun sau ”Cornuțăi cu majun” :)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|