Cornulete fragede cu gem de visine

Postat de andaoana in Prajituri
7 Mar 2014 | 6337 vizualizari
Cornulete fragede cu gem de visine

Aceasta reteta seamana foarte mult cu reteta bunii de cornulete, dar cu mai putina grasime si nu cu magiun ci cu gem de visine, am facut eu . Imi aduc aminte cu mare drag cand faceam impreuna cu ea cornulete, gogosi sau tascute cu magiun sau branza ...hmm cat de bune puteau fi. Si la fel ca ea am avut si eu ajutor :)

Ingrediente

  • -500 gr faina
  • -5 linguri untura (120 gr )
  • -4 galbenusuri
  • -6 linguri smantana (150 gr)
  • -2 linguri zahar (optional)
  • -1 vraf cutit sare
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • Pt umplut :
  • gem de prune, gem de visine, rahat sau altceva

Mod de preparare

Cernem faina si o punem intr-un bol mai inalt.

Adaugam smantana, untura, ouale , sarea, zaharul si scortisoara  si framantam bine . In functie de caliatatea smantanii pe care o folositi si a fainii se poate sa mai ceara faina . Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti intinde .

Acuma le acoperim si le lasam pana pregatim umplutura si tava .

Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade si tava o tapetam cu hartie.

Intindem  aluatul cu sucitorul, trebuie sa-l intindem bine ..dar totusi nu foarte subtire. Taiem patratele , punem in mijloc umplutura si rulam .

Asezam pe tava si continuam pana cand terminam toate .

Dam tava la cuptor si coacem cam 20 minute , se rumenesc putin deasupra si atunci sunt gata .

Le pudram cu zahar cand sunt gata si servim alaturi de ceasca de cafea, de lapte sau ceai sau asa ..pur si simplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete fragede cu gem de visine

Postat de eumimi

Desert cornulete fragede cu gem de visine

Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se adauga si esenta....

Citeste continuarea

Desert cornulete fragede (reteta de post)

Postat de diaconta

Desert cornulete fragede (reteta de post)

Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie. Am omogenizat toate ingredientele, apoi am adaugat treptat faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2014, 11:36
mmm super
la 07.03.2014, 11:39
la 07.03.2014, 11:53
Cat de bune trebuie sa fie!
la 07.03.2014, 12:14
la 07.03.2014, 12:33
ce as vrea si eu unu

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking