Desert cornulete fragede (reteta de post)

Postat de diaconta in Dulciuri
11 Mar 2018 | 22714 vizualizari
Desert cornulete fragede (reteta de post)

Eu am făcut aceste cornuleţe în varianta de post. Dacă nu doriţi să folosiţi margarină, puteţi să folosiţi unt. Pentru că am luat reţeta de la prietena mea Luminiţa-Meryem Sunar, am vrut să respect întocmai reţeta ei. Luminiţa este o adevărată regină a aluaturilor, aşa cum puteţi să vedeţi pe blogul ei  “O patraţică din Turcia mea”. Eram sigură că vor ieşi nişte cornuleţe fragede, exact aşa cum a spus şi Luminiţa.

Ingrediente

  • 250 g margarina
  • 6 linguri apa minerala
  • 2 linguri oţet
  • ½ lingurita sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Faina cât cuprinde(cam 10 linguri cu vârf zice Luminita) eu am cântarit si am avut nevoie de 370 g
  • Gem de visine cu caise(sau orice umplutura doriti)
  • Zahar praf pentru pudrat

Mod de preparare

Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie.

Am omogenizat toate ingredientele, apoi am adaugat treptat faina pâna am obtinut consistenta dorita.

Aluatul nu trebuie sa fie prea tare, dar sa fie nelipicios.

Dupa cum scria la reteta, am batut aluatul de blat de 50 de ori.

Pare amuzant, dar asa se fragezeste.

Dupa ce l-am snopit în bataie, l-am lasat la rece pentru o ora.

Am întins aluatul într-o foaie destul de subtire, am pus umplutura si le-am rulat.

Le-am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 30 de minute.

Când s-au racit, le-am pudrat cu zahar.

S-aveţi poftă!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pancakes cu prune si scortisoara

Postat de Valclaudia

Pancakes cu prune si scortisoara

Spalam si desfacem prunele. Scoatem samburii. Taiem prunele cubulete si presaram scortisoara dupa gust. Amestecam cu mixerul untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam...

Citeste continuarea

Desert inghetata de vanilie cu zmeura

Postat de autodiag

Desert inghetata de vanilie cu zmeura

Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si untul se pun la foc intr-un vas si se amesteca continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata si se amesteca totul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2018, 17:08
Oaaa, chiar ca ma duc sa pun de cafea ))
la 11.03.2018, 17:08
Sigur vine Padre ))
la 11.03.2018, 17:13
Imi plac, sunt super
la 11.03.2018, 17:13
Eu vin nechemata
la 11.03.2018, 17:17
Adina, iti dai seama ce ar spune Padre... )

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking