Briose cu zmeura
Postat de Dya
Se amestecă făina cu praful de copt, cu zahărul şi cu un praf de sare. Se adăugă oul şi uleiul. Se omogenizează si se toarnă puţin câte puţin laptele. Se obtine un...
Citeste continuareaEu am făcut aceste cornuleţe în varianta de post. Dacă nu doriţi să folosiţi margarină, puteţi să folosiţi unt. Pentru că am luat reţeta de la prietena mea Luminiţa-Meryem Sunar, am vrut să respect întocmai reţeta ei. Luminiţa este o adevărată regină a aluaturilor, aşa cum puteţi să vedeţi pe blogul ei “O patraţică din Turcia mea”. Eram sigură că vor ieşi nişte cornuleţe fragede, exact aşa cum a spus şi Luminiţa.
Ingrediente
Mod de preparareAm pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie. Am omogenizat toate ingredientele, apoi am adaugat treptat faina pâna am obtinut consistenta dorita. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare, dar sa fie nelipicios. Dupa cum scria la reteta, am batut aluatul de blat de 50 de ori. Pare amuzant, dar asa se fragezeste. Dupa ce l-am snopit în bataie, l-am lasat la rece pentru o ora. Am întins aluatul într-o foaie destul de subtire, am pus umplutura si le-am rulat. Le-am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 30 de minute. Când s-au racit, le-am pudrat cu zahar. S-aveţi poftă!!! Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|
Postat de Dya
Se amestecă făina cu praful de copt, cu zahărul şi cu un praf de sare. Se adăugă oul şi uleiul. Se omogenizează si se toarnă puţin câte puţin laptele. Se obtine un...
Citeste continuareaPostat de Oana
Mai intai pregatim jeleul de gutui. Se curata gutuile de coaja, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se taie cubulete. Se amesteca gutuile cu zaharul si cu zeama de lamaie, se adauga...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|