Desert cornulete fragede (reteta de post)

Postat de diaconta in Dulciuri
11 Mar 2018 | 22760 vizualizari
Desert cornulete fragede (reteta de post)

Eu am făcut aceste cornuleţe în varianta de post. Dacă nu doriţi să folosiţi margarină, puteţi să folosiţi unt. Pentru că am luat reţeta de la prietena mea Luminiţa-Meryem Sunar, am vrut să respect întocmai reţeta ei. Luminiţa este o adevărată regină a aluaturilor, aşa cum puteţi să vedeţi pe blogul ei  “O patraţică din Turcia mea”. Eram sigură că vor ieşi nişte cornuleţe fragede, exact aşa cum a spus şi Luminiţa.

Ingrediente

  • 250 g margarina
  • 6 linguri apa minerala
  • 2 linguri oţet
  • ½ lingurita sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Faina cât cuprinde(cam 10 linguri cu vârf zice Luminita) eu am cântarit si am avut nevoie de 370 g
  • Gem de visine cu caise(sau orice umplutura doriti)
  • Zahar praf pentru pudrat

Mod de preparare

Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie.

Am omogenizat toate ingredientele, apoi am adaugat treptat faina pâna am obtinut consistenta dorita.

Aluatul nu trebuie sa fie prea tare, dar sa fie nelipicios.

Dupa cum scria la reteta, am batut aluatul de blat de 50 de ori.

Pare amuzant, dar asa se fragezeste.

Dupa ce l-am snopit în bataie, l-am lasat la rece pentru o ora.

Am întins aluatul într-o foaie destul de subtire, am pus umplutura si le-am rulat.

Le-am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 30 de minute.

Când s-au racit, le-am pudrat cu zahar.

S-aveţi poftă!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert placinta dobrogeana cu branza dulce

Postat de Pungasa_Rogue

Desert placinta dobrogeana cu branza dulce

Se cerne faina intr-un castron, se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa (treptat) si se amesteca totul cu mana. La final, se adauga restul de ulei si se framanta aluatul pana cand nu mai...

Citeste continuarea

Tort cu nutella

Postat de RuxyRux

Tort cu nutella

Untul se topeste, se adauga laptele, coaja si zeama de portocale. Faina se cerne, ouale le mixam cu praful de sare, vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam usor compozitia lichida...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2018, 17:08
Oaaa, chiar ca ma duc sa pun de cafea ))
la 11.03.2018, 17:08
Sigur vine Padre ))
la 11.03.2018, 17:13
Imi plac, sunt super
la 11.03.2018, 17:13
Eu vin nechemata
la 11.03.2018, 17:17
Adina, iti dai seama ce ar spune Padre... )

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking