Cornuri mixte

Postat de Adele in Dulciuri
8 Dec 2015 | 4752 vizualizari
Cornuri mixte

Deci pentru aceasta minunata reteta m-am inspirat de la Simona(cum ?!? care Simona :-?? ,fotomodelul situ-lui :)) ) lasand gluma la o parte multumesc frumos :http://www.bucataras.ro/retete/cornuri-cu-unt-nuci-si-miere-67959.html Ale mele nu sunt asa frumoase ,o mica parte o a are si cuptorul meu care e cam praf dar la gust ce sa mai spun :DELICIOASE. Mixte pentru ca am folosit tot felul de umpluturi 

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 ml lapte cald.
  • 3 linguri smanatana grasa.
  • 1 lingurita sare.
  • 3 linguri cu zahar.
  • esenta de vanilie.
  • coaja rasa de lamaie si portocala.
  • 10 gr drojdie proaspata.
  • Faina cat cuprinde (500 gr aproximativ).
  • 60 gr unt.
  • Umplutura:
  • rahat.
  • dulceata de cirese.
  • dulceata de piersici.
  • dulceata de capsuni.
  • crema de alune.
  • Pentru uns:
  • un galbenus,
  • 1 lingrita miere.
  • 1 lingura lapte.
  • Decor :
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Se incepe cu pregatirea alauatulu,se pune la framantat, intr-un vas incapator faina amestecata cu sare si coaja rasa de lamaie /portocala ,intr-o cana se pune laptele cald si drojdia cu zahar si unt,se amesteca pana se dizolva,se toarna treptat peste faina se amesteca dupa care se pune smantana si esenta se framanta aluatul bine .Se lasa la crescut acoperit cu un prosop.

Cand alautul este frumos crescut ,se imparte in 3 parti din fiecare parte se intinde cate o foaie aproximativ rotunda se taie in triunghiuri se pune umplutura pe fiecare parte (rahat,dulceata si ciocolata) se ruleaza fiecare corn in parte si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu galbenusul d eou amestecat cu miere si lapte ,se lasa la crescut (20 minute) dupa care se dau la cuptor la 180° pana se rumenesc.

Se lasa la racit putin se aseaza in platou se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri mixte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (46)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta de dovleac cu stafide

Postat de Dya

Placinta de dovleac cu stafide

Curatam dovleacul de coaja si il taiem in cuburi. Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului. Adaugam stafidele, zaharul si scortisoara si amestecam pentru omogenizare....

Citeste continuarea

Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac

Postat de Pungasa_Rogue

Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si mac

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga uleiul, esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2015, 15:06
Ti-au iesit chiar foarte frumoase! Pentru introducere te iert
la 08.12.2015, 15:07
Ce cornuri frumoase si apetisante. Felicitari Adele
la 08.12.2015, 15:07
ce bune cornuri ai facut , super
la 08.12.2015, 15:09
Simo cat de bune pot fi Saru'mana
la 08.12.2015, 15:13
Camelia multumesc

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking