Ingrediente
- 600 g pulpa de vita, tocata
- o cepa mare, tocata
- 1 morcov, tocat
- 1 cutie de rosii in bulion, tocate marunt
- 1 cana supa clara de vita/pui facuta in casa
- 1 foie de dafin
- 1 crenguta de cimbru
- 3 linguri ulei
- sare, piper dupa gust
- Pentru piure
- 700 g cartofi, decojiti si taiati
- 1 lingura hrean ras mic
- 100 g unt
- 50 g lapte
- sare dupa gust
Mod de preparare
Mai intai pune cartofii la fiert.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie incapatoare. Pune ceapa si morcovul si caleste-i la foc mediu pana se inmoaie (5 min.).
Adauga carnea tocata si rumeneste-o cam 3 minute.
Pune supa, rosiile, foaia de dafin si cimbrul. Fierbe incet, acoperit, 30 min. In timpul asta incalzeste cuptorul la 190 C. Cand s-au fiert cartofii, strecoara-i si pasazea-i cu unt, lapte, hrean si sare dupa gust.
Cand a trecut jumatatea de ora, sareaza si pipereaza carnea si toarn-o intr-o tava. Acoper-o cu piureul de cartofi. Da la cuptor 30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|