Ingrediente
- 500 g faina
- 300 ml apa calda
- 7 g drojdie uscata
- un praf de sare
- 1 lingurita zahar
- 50 ml ulei de masline
- seminte de mac, chimen, susan
Mod de preparare
Intr-un vas incapator, cernem faina ( chiar si de doua ori) pentru a o aerisi.
Intr-un castron, punem 50 ml apa calda cu zaharul, drojdia si o lingura de faina. Amestecam cu o furculita si lasam la loc cald sa-si dubleze volumul ( pana face basicute ).
Facem cu mana o scobitura in mijlocul gramezii de faina si turnam sarea si maiaua ( drojdia crescuta ), apoi incepem framantarea, adaugand, putin cate putin, restul de apa calda (cat sa nu friga). Cand toata faina este incorporata, adaugam si uleiul de masline si framantam pana la incorporare completa. Acoperim vasul si il lasam la caldura ( eu l-am pus pe calorifer ) pana ce aluatul isi dubleaza volumul ( cca 30 minute ).
Luam bucati din aluat pe care le intindem pe masa infainata si din care vom decupa covrigi. Eu m-am folosit de o forma speciala, dar m-am jucat si cu formele alfabet primite de la Mos Craciun :X :))
Asezam covrigii formati in tava tapetata cu hartie de copt, ii lasam sa mai creasca apoi ii ungem cu apa si presaram desupra seminte de mac, chimen, susan...dupa preferinte.
Coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana devin usor aurii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei crocanti de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|