Cozonac de post cu crema Nutella de casa

Postat de ana77 in Prajituri
7 Dec 2013 | 4848 vizualizari
Cozonac de post cu crema Nutella de casa

Absolut superb si delicios!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 10 linguri ulei
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 150 gr zahar
  • un varf cutit sare
  • 250 ml apa calduta
  • esenta rom si vanilie
  • Crema Nutella:
  • 250 gr alune de padure
  • 150 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 4 linguri ulei
  • un praf sare

Mod de preparare

Pt aluat:

- facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute

- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul

- framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini (daca este nevoie mai adaugam putina faina), apoi il lasam la dospit o ora timp in care facem crema nutella

Crema Nutella:

- se macina alunele de padure la robot sau se dau la masina de tocat prin cea mai fina sita

- se aseaza alunele macinate fin in robot, blender si se adauga zaharulpudra, cacaua, sare, se mixeaza si se adauga treptat si uleiul iar dupa aceasta crema este gata

- este o crema foarte buna care se poate papa si pe paine in post

Asamblare:

- se imparte aluatul in doua bucati care se intind in forma dreptunghiulara si se ung cu crema , se ruleaza si se impletesc

- se aseaza in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut 15-20 minute

- se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 45-50 minute in functie de cuptor si se face testul scobitori iar daca este nevoie se mai lasa pana este gata dar nu mai mult de 60 min

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post cu crema Nutella de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre

Postat de merisor67

Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre

Pentru blat , aducem toate ingredientele la temperatura camerei, in special untul care trebuie sa fie moale. Frecam galbenusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si untul moale pana se...

Citeste continuarea

Fursecuri cu unt si cocos

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu unt si cocos

Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile. Incorporam faina, praful de copt, nuca de cocos, sarea si amestecam bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2013, 14:21
ce pofta mi-ai facut Ana!
la 07.12.2013, 14:25
la 07.12.2013, 14:49
bun
la 07.12.2013, 14:49
grozav cozonacul
la 07.12.2013, 14:52

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking