Cozonac de post cu crema Nutella de casa

Postat de ana77 in Prajituri
7 Dec 2013 | 4848 vizualizari
Cozonac de post cu crema Nutella de casa

Absolut superb si delicios!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 10 linguri ulei
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 150 gr zahar
  • un varf cutit sare
  • 250 ml apa calduta
  • esenta rom si vanilie
  • Crema Nutella:
  • 250 gr alune de padure
  • 150 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 4 linguri ulei
  • un praf sare

Mod de preparare

Pt aluat:

- facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute

- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul

- framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini (daca este nevoie mai adaugam putina faina), apoi il lasam la dospit o ora timp in care facem crema nutella

Crema Nutella:

- se macina alunele de padure la robot sau se dau la masina de tocat prin cea mai fina sita

- se aseaza alunele macinate fin in robot, blender si se adauga zaharulpudra, cacaua, sare, se mixeaza si se adauga treptat si uleiul iar dupa aceasta crema este gata

- este o crema foarte buna care se poate papa si pe paine in post

Asamblare:

- se imparte aluatul in doua bucati care se intind in forma dreptunghiulara si se ung cu crema , se ruleaza si se impletesc

- se aseaza in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut 15-20 minute

- se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 45-50 minute in functie de cuptor si se face testul scobitori iar daca este nevoie se mai lasa pana este gata dar nu mai mult de 60 min

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post cu crema Nutella de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu zmeura si ciocolata

Postat de panacris

Desert prajitura cu zmeura si ciocolata

Pentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se...

Citeste continuarea

Desert prajitura Deliciu

Postat de mirela0911

Desert prajitura Deliciu

Blatul: Se prajeste nuca si se taie grosier. Se intind apoi uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2013, 14:21
ce pofta mi-ai facut Ana!
la 07.12.2013, 14:25
la 07.12.2013, 14:49
bun
la 07.12.2013, 14:49
grozav cozonacul
la 07.12.2013, 14:52

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking