Cozonac impletit ,cu nuca

Postat de medioto59 in Dulciuri
6 Ian 2014 | 3729 vizualizari
Cozonac impletit ,cu nuca

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1 kg de faina
  • 200 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 1 praf de sare
  • 60 g drojdie proaspata
  • 330 ml lapte
  • 160 ml lapte batut
  • 50 ml ulei
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura
  • 300 g nuca macinata
  • 4 linguri rase coaja de portocala confiata
  • 4 linguri rase zahar
  • 2 albusuri
  • 2 linguri rase cacao
  • zahar brun pentru presarat pe cozonaci
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • ulei pentru uns formele
  • faina pentru tapetat formele

Mod de preparare

Preparam maiaua: intr-un vas punem 100 g de faina pe care o oparim cu 200 ml lapte clocotit. Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Lasam la racit. Amestecam drojdia proaspata cu o lingurita de zahar si apoi o punem peste faina oparita dar numai in momentul cand aceasta este rece. Lasam maiaua la crescut,la cald, 15 min.

Galbenusurile,zaharul,laptele batut,restul de lapte dulce,untul topit(dar rece).coaja de lamaie,zaharul vanilat,sarea,uleiul,esenta de rom se pun in blender si se amesteca bine. Dupa ce maiaua a crescut rasturnam peste ea amestecul de mai sus.Se amesteca si se pune totul in blender pentru o buna omogenizare. Acest amestec il turnam peste restul de faina  cernuta. Coca rezultata se framanta fie la mana fie la masina.Eu am framantat la masina 1 ora si jumatate.

In acest timp ne ocupam de umplutura. Amestecam nuca cu zaharul,coaja de portocala confiata,albusurile si cacao.

Coca framantata o scoatem pe masa de lucru pe care am uns-o in prealabil cu ulei...nu cu faina.!!! Cu mainile unse cu ulei impartim coca in 8 bucati . Impartim in 8 si umplutura. Intindem fiecare bucata de coca fie cu sucitorul, fie cu mana(eu o intind cu ajutorul degetelor). Pe mijlocul fiecarei bucati de coca punem cate o parte de umplutura si apoi rulam. Rezulta 8 rulouri pe care le vom impleti 2 cate 2.

Asezam fiecare cozonacel in tava unsa si tapetata .Ungem cu galbenus fiecare cozonacel in parte si presaram cu zahar brun. Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 de grade timp de circa 30 min. Facem testul scobitorii .

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in forma .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit ,cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muffins cu mere

Postat de Corina33

Muffins cu mere

Se mixează untul moale cu zahărul brun. Se adaugă ouăle şi coaja de lămâie. Separat, amestecăm făina de mălai cu sarea şi praful de copt. Adăugăm la amestecul de ouă, pe...

Citeste continuarea

Nuci umplute cu crema de ciocolata cu nuca si biscuiti

Postat de Pungasa_Rogue

Nuci umplute cu crema de ciocolata cu nuca si biscuiti

Nuci: Intr-un castron se pune untul dat pe razatoarea mare, faina, zaharul pudra, sarea, esenta de vanilie si oul si se framanta pana cand se omogenizeaza. Se unge forma de nuci cu ulei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2014, 20:28
bun bun
la 06.01.2014, 20:29
multumesc Motanel!
la 06.01.2014, 20:30
Minunat draga mea! Minunat!
la 06.01.2014, 20:31
multumesc scumpa Rux!
la 06.01.2014, 20:31
Daca are si nuca...e perfect !!!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking