Crema de unt cu sirop de zahar fiert, esenta de vanilie sau esenta de cafea

Postat de comanligia in Dulciuri
25 Apr 2016 | 10441 vizualizari
Crema de unt cu sirop de zahar fiert, esenta de vanilie sau esenta de cafea

Aceasta crema se poate folosi la torturi si prajituri (atat umplerea cat si ornarea lor). Este o garnitura fina, lejera, foarte cremoasa si cel mai mult utilizata in cofetaria franceza. Se incorporeaza un zahar fiert la o temperatura ridicata.

Ingrediente

  • 200 gr zahar
  • 6 cl apa
  • 5 galbenusuri de ou sau 2 oua
  • 250 gr unt
  • esenta de cafea dupa gust
  • esenta de vanilie dupa gust

Mod de preparare

Intr-o caserola foarte curata se fierbe zaharul cu apa pana ajunge la 120°c (se pune un termometru de bucatarie in apa) pana se formeaza niste mici bule. Galbenusurile (sau ouale) se pun in cuva mixerului.

Se varsa aceasta compozitie dupa fierbere, usor in fir subtire peste galbenusurile (sau oua) din cuva si se amesteca pana se raceste aceasta compozitie.

Untul se amesteca separat pana devine moale, cremos si se amesteca putin cate putin in compozitia de oua, cu mixerul.

Nu se pune untul in compozitie daca nu sa racit, pentru ca se va topi.

Se amesteca bine pana devine o crema omogena.

Se adauga esentele dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de unt cu sirop de zahar fiert, esenta de vanilie sau esenta de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

Postat de susu

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci Biscuitii se rup cu mana bucatele mai mici, nucile se rumenesc putin la cuptor iar rahatul se taie cubulete. Se hidrateaza stafidele in esente si coniac. Se...

Citeste continuarea

Biscuiti Amaretti cu piure de castane

Postat de ctlina

Biscuiti Amaretti cu piure de castane

Într-un castron , se amestecă pudra de migdale cu zahărul pudră . Adăugați piureul de castane. Se adauga apoi cele 2 albusuri si se amesteca bine. Dam la rece la frigider pentru o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2016, 12:02
Bunaaa!!!
la 25.04.2016, 12:04
merci,chiar e buna si o crema foarte fina
la 25.04.2016, 12:09
la 25.04.2016, 12:13
siropul de zahar se pune asa fierbinte peste albusurile batute sau nebatute ? multumesc
la 25.04.2016, 12:27

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking