Crema de zahar ars cu nuca si stafide

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
6 Apr 2016 | 7054 vizualizari
Crema de zahar ars cu nuca si stafide

Din categoria, ai , n-ai chef, faci ceva ca nu e frumos sa stai degeaba-n papusoi si sa alergi dupa cai verzi pe campii.....

Ingrediente

  • 900 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 8 oua
  • 1 fiola esenta d erom
  • nuci
  • stafide
  • 8 linguri de zahar pentru ars

Mod de preparare

Mai intai ne pregatim ingredientele, sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem 8 linguri d ezar si il punem pe foc sa se caramelizeze, grija mare sa nu-l ardem ca devine amar. Eu am folosit 8 forme de ceramica in care am pus zaharul caramelizat, ne miscam repede ca se intareste cat clipesti din ochisori. Apoi ne apucam de crema, intr-un castron punem zaharul si ouale si mixam pana ce zaharul se topeste, apoi adaugam laptele si amestecam bine, la final punem esenta de rom (bun era niste rom autentic).

In formele in care am pus zaharul caramelizat, presaram nuca taiata grosier, stafide.Eu am alternat, in unele am pus nuca, in unele am pus stafide iar altele le-am lasat fara. Apoi cu polonicul luam din compozitie si umplem formele. Asezam formele in tava de la aragaz, tava in care punen si apa cam pana la jumatatea formelor, bagam tava la cuptorul preincalzit cca 30-40 min, pana ce crema este legata. Cand e gata scoatem formele din tava si cu ajutorul unei farfurioare puse deasupra formei rasturnam crema, ornam cu zahar caramelizat, nuci si stafide, cine doreste poate sa puna si frisca cand este rece. pentru ca mie imi place sa mananc calda n-am folosit frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Hallowen

Postat de sufletista

Tort Hallowen

BLAT -Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devine spuma,adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea care nu curge. Adaugam galbenusurile si apa,amestecam usor cu o...

Citeste continuarea

Chec cu mure

Postat de vio_dreams

Chec cu mure

Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul  si romul apoi incorporam faina si praful de copt. Adaugam murele curatate si spalate. Turnam compozitia in tava de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2016, 12:34
Ce bine arata!
la 06.04.2016, 12:37
Este dulcele copilariei pe care l-am iubit intotdeauna! Cu nuci si stafide trebuie sa fie mortales!
la 06.04.2016, 12:47
Am venit sa-l vad ca prea mi-ai facut pofta )))
la 06.04.2016, 12:47
Arata foarte bine! Cam dulce pentru mine..dar merge
la 06.04.2016, 12:47
ce buna trebuie sa fie cu nuci si stafide , minunat desert

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking