Cuib de viespe cu nuca de cocos!

Postat de panacris in Prajituri
29 Feb 2012 | 12250 vizualizari
Cuib de viespe cu nuca de cocos!

Una din multele variante ale acestei prajituri delicioase!

Ingrediente

  • faina alba de grau 600 g.
  • lapte 200 ml.
  • oua 2 bucati
  • galbenusuri 2 bucati
  • sare iodata 1 lingurita
  • unt 140 g.
  • drojidie 1 cubulet
  • zahar 2 linguri
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • nuca de cocos 500 g.
  • zahar tos 150 g.
  • miere de albine 150 g.
  • lapte 250 ml.

Mod de preparare

Se framanta un aluat de cozonac din toate ingredientele si se lasa la dospit (eu, recunosc, ca m/am lasat ajutata de " Maricica", masina de paine :D). Laptele de la umplutura se pune la fiert si cand clocoteste, se pune zaharul, mierea si nuca de cocos, lasandu/se la racit. Se intind doua foi, pe care se aseaza umplutura de nuca. Se fac doua rulouri care se vor taia felii circulare de cca. 2 cm. grosime. Dintr-un rulou ies cca. 17 felii. Fiecare felie se aseaza in tava tapetata cu hartie de pergament, lasandu/se la dospit inca 15-20 de minute. Se introduce tava la cuptor cca. 30 de minute. Cand s/au rumenit cuiburile, se scoate tava si pe fiecare cuib se pune cate o lingura de lapte indulcit cu miere si zahar. Se lasa la cuptor inca 5 minute. Se scoate din cuptor si se mai toarna cate o lingura de lapte indulcit pe fiecare cuib.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespe cu nuca de cocos!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu mere( de post)

Postat de Mihaela11_jo

Placinta cu mere( de post)

    Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se framanta un aluat care se imparte in doua. Se intinde o foaie care se aseaza in tava;merele se storc bine si se...

Citeste continuarea

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)

Postat de Lia1

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)

CRUSTA DIN FOIETAJ (cupele) 1. Dezgheti din timp foile de aluat conform instructiunilor de pe pachet. 2. Pregatesti forme pentru mini-tarte, sau in formele de savarina sau de briose asa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2012, 19:34
bun
la 29.02.2012, 19:54
vreau!am zis!
la 29.02.2012, 19:55
ce pufosenieeeeeeee
la 29.02.2012, 19:55
a mai ramas dupa Gaby??
la 29.02.2012, 19:57
mmm,ce buni sunt...vreau si eu unul

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking