Cuiburi din paste cu chiftelute, sos de rosii si mozzarella

Postat de vio_dreams in Spaghete
30 Sep 2014 | 6360 vizualizari
Cuiburi din paste cu chiftelute, sos de rosii si mozzarella

Ingrediente

  • 200 gr spaghete
  • 500 gr carne tocata din piept de pui
  • 250 gr rosii pasate
  • 250 gr mozzarella
  • 100 gr parmezan
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 ou
  • 1-2 lingurite pesmet
  • cateva fire patrunjel verde
  • sare, piper, oregano, busuioc
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet

Mod de preparare

Punem carnea intr-un bol. Adaugam 2 linguri parmezan ras, patrunjelul tocat marunt, oul, usturoiul pisat, sare si piper. Amestecam pana la omogenizare si adaugam pesmet ca sa legam compozitia. Dupa caz putem adauga mai mult sau mai putin.

Formam chiftelutele si adaugam in mijloc cate un cubulet de mozzarella.

Le prajim in uleiul incins la foc mediu, pana se rumenesc usor.

Presaram pe fundul formelor de briose (eu am folosit unele putin mai mari) putin parmezan ras.

Fierbem pastele doua minute, ii scoatem pe un platou si presaram imediat deasupra 1-2 linguri parmezan.

Lasam cateva secunde cat sa se topeasca parmezanul si punem pastele in forme astfel incat sa formam un cuib. Presaram putin parmezan pe fundul cuibului.

Asezam in fiecare cuib cate o chifteluta. Incingem 2 linguri de ulei de masline intr-un vas si adaugam un catel de usturoi intreg pe care il vom lasa doar cat sa isi elibereze aroma apoi il scoatem. Adaugam rosiile pasate din conserva si daca este cazul si putina apa. Adaugam sare, piper, oregano, busuioc, zaharul si otetul si dam in doua-trei clocote. Turnam cate o lingura de sos in cuiburi, peste chiftelute.

Asezam deasupra cate o felie de mozzarella.

Dam la cuptor cca 30 de minute cat sa se rumeneasca frumos.

Decoram cu busuioc verde. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi din paste cu chiftelute, sos de rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spaghete cu sos de rosii, masline si sunca

Postat de Bucataras

Spaghete cu sos de rosii, masline si sunca

Pune pastele la fiert.  Intre timp taie ceapa marunt, pune-o intr-o tigaie cu o lingura de ulei la calit, adauga kaiserul taiat cubulete si amesteca. Lasa-l sa se rumeneasca usor. ...

Citeste continuarea

Budinca dulce de spaghete

Postat de MotanLaOale

Budinca dulce de spaghete

Spaghetele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Branza telemea se radesi se amesteca cu branza dulce. Se adauga zaharul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2014, 22:10
Am vazut retet si la tine pe blog. Este super!
la 30.09.2014, 22:11
la 30.09.2014, 22:11
delicios si bun
la 30.09.2014, 22:16
Supeeer!
la 30.09.2014, 22:22
ce ingenios!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking