Spaghete cu chiftele în sos italian

Postat de Satisfyyourcravings in Spaghete
11 Sep 2013 | 4609 vizualizari
Spaghete cu chiftele în sos italian

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 150 grame carne tocată de vită
  • 150 grame carne tocată de porc
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 ou
  • sare/piper
  • Pentru sos:
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi
  • 150 ml vin roşu de bună calitate
  • 2 cutii (800 grame) de roşii în bulion, tocate
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
  • sare/piper
  • +
  • spaghete
  • Parmezan ras

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele necesare pentru chiftele cu puțină apă caldă, folosind o furculiță, apoi cu mâinile se formează mici bile de mărimea dorită.

Într-o tigaie se toarnă îndeajuns ulei pentru a prăji chiftele. Se gătesc până devin ușor maronii, apoi se scot pe prosoape de hârtie.

Se aruncă uleiul folosit la prăjit, dar nu se curăță tigaia. În aceeași tigaie, se toarnă puțin ulei de măsline, apoi se adaugă ceapa care se sotează 5-10 minute, până devine sticloasă.

Se adaugă usuturoiul care se gătește pentru 1 minut. Se adaugă vinul și se lasă 3 minute la foc mare, până când tot alcoolul s-a evaporat. Se adaugă roșiile, pătrunjelul, sare și piper.

Se așează chiftelele înapoi în tigaie, se acoperă și se lasă la foc mic 25-30 de minute până când chiftele sunt gătite în interior. 

Spaghetele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Se servesc cu sos, chiftele, parmezan ras și pătrunjel proaspăt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftele în sos italian" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Spaghete cu sos roșu, ciuperci, capere și măsline verzi

Postat de panacris

Spaghete cu sos roșu, ciuperci, capere și măsline verzi

Spaghetele se fierb al dente, în cazul meu într-un vas special ptr paste. ;) Sosul l-am preparat la minunatul aparat de gătit de la Philips Multicooker;) Carnea se pune în vasul...

Citeste continuarea

Spaghete cu sos de rosii si busuioc

Postat de Corina33

Spaghete cu sos de rosii si busuioc

Se pun la fiert spaghetele in 5 litri de apa cu sare. Intre timp curatam si tocam usturoiul si il calim putin in uleiul incins, nu-l lasati mult ca devine amar. Adaugam pasata de rosii sau rosiile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2013, 11:23
Ce bine arata si ce mult imi plac! Bine ai revenit!
la 11.09.2013, 11:30
Woow cum arata! Imi era dor de preparatele tale, ma bucur ca ai revenit!
la 11.09.2013, 11:30
Bine ai revenit Adriana!! Mi-a fost dor de preparatele tale!!! Grozava reteta!!
la 11.09.2013, 11:31
cat de bune sunt
la 11.09.2013, 11:32
fff bun

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking