Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

Postat de mihaelar63 in Curcan
1 Feb 2015 | 3970 vizualizari
Curcan la  cuptor  cu  busuioc si rozmarin

Alt curcan a poposit la mine in bucatarie . L-am preparat la cuptor sa omenesc musafirii cu carnita proaspata .

Ingrediente

  • Pulpe si aripi de la curcan[ 3kg]
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri rozmarin uscat
  • 2 linguri busuioc uscat
  • 1 l vin alb -demisec
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 crenguta busuioc verde [ pentru decor ]
  • sare
  • pudra de chili
  • 50 ml otet aromat :http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-afine-si-merisore-cu-ierburi-66125.html
  • 100 ml ulei
  • 300 gr rosii cherry

Mod de preparare

  1. Pulpele si aripile de curcan curatate si spalate le-am pus intr-o tava .
  2. Am presarat deasupra busuiocul si rozmarinul, sare , pudra de chili .
  3. Ceapa  si  usturoiul se curata .
  4. Ceapa se taie rondele , usturoiul se pune intreg din loc in loc in tava .
  5. Adaugati vinul si stropiti carnea cu otet aromat si cu ulei de masline .
  6. Tava se infoliaza in folie de aluminiu si se da 2 ore la cuptor .
  7. Dupa acest timp se scoate folia se lasa 20 minute sa se rumeneasca pe o parte . Se intoarce carnea si se lasa sa se rumeneasca si pe ceialalta parte .
  8. Se repeta operatiunea . La ultima tura se aseaza din loc in loc jumatati de rosioare cherry spalate .
  9. Serviti friptura de curcan decorata  cu frunzulite de busuioc verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpă de curcan la cuptor

Postat de adriana65

Pulpă de curcan la cuptor

Intr-o pungă  rezistentă puneţi mirodeniile uscate, muştarul, uleiul, vinul, condimentele, ceapa tăiată peştişori şi usturoiul zdrobit. Închideţi punga şi agiaţi pentru...

Citeste continuarea

Pui aromat la cuptor & Orez cu ghimbir şi usturoi

Postat de DinDragostePentruGatit

Pui aromat la cuptor & Orez cu ghimbir şi usturoi

Se şterge puiul, se trece prin flacără (adică :)) se pârleşte ), se spală, se ştrege din nou cu un şervet.  Se taie în două bucăţi. Se unge cu lămâie. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2015, 22:59
Iar bunatati
la 01.02.2015, 23:05
Haide Dia ca 5 oameni nu i-am dat de capat . mai am
la 01.02.2015, 23:06
Rar sa postez eu asa proaspat . Nu este expirat ))
la 01.02.2015, 23:12
sa va straduiti )) ca eu mananc cam putin acum.Chiar ma cearta mama
la 01.02.2015, 23:12
Dar profit ca nu am pofta de mancare

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking