Cuscus-ul se face foarte simplu,si anume,am rasturnat cutia cumparata intr-o oala,peste care am turnat 750 ml supa de vita,am pus capacul si am lasat sa se umfle,cam 5 minute dupa care,in functie de gust eu am mai pus cativa stropi de ulei de susan,pentru luciul deosebit pe care il da mancarurilor dar si pentru gust.
Ciulamaua,este iarasi un preparat simplu: se curata ciupercile si se spala,se taie cat vreti de marunt,la fel ceapa se toaca marunt,usturoiul,morcovul l-am taiat felii subtiri.Cand toate ingredientele sunt gata pregatite,se ia o cratita mai maricica,se pune putin unt si ulei,se lasa la incins,apoi adaugam ceapa tocata,usturoiul si se lasa la foc potrivit pana devin translucide. Adaugam apoi boia,curry,foile de dafin,morcovul si putin sos de soia (eu il folosesc des la mancare si in schimb nu folosesc deloc sare),apoi adaugam ciupercile si amestecam toate ingredientele.Ciupercile in scurta vreme isi vor lasa apa lor de aceea eu nu am adaugat in aceasta etapa apa ci am facut-o mult mai tarziu. Pe masura ce ciupercile isi lasa apa veti vedea ca vor si scadea in volum,se lasa la fiert pana cand sunt suficient de fierte (intre timp daca doriti o ciulama mai…lunga se mai poate adauga apa). Cand totul este gata fiert,intr-o canuta de cafea am pus 1,1/2 lingurita de amidon alimentar(nu prea folosesc faina la mancare),am acoperit amidonul cu apa rece si am amestecat bine pana cand s-a dizolvat si apoi l-am turnat in cratita peste ciuperci.Veti vedea imediat cum consistenta mancarii se schimba datorita amidonului,mancarea se va ingrosa putin si avantajul amidonului fata de faina este gustul si faptul ca fiind asa amestecat in canuta cu apa rece nu va face cocoloase ceea ce e bine pentru aspectul final al mancarii.
Dupa ce mancarica mea a prins putina consistenta am mai adaugat 150-200 ml smantana de gatit si am stins focul.
La servire,am servit cuscus ca baza si deasupra cu ciulama de ciuperci…mmmm o minunatie de mancare chiar si fara carne
Pofta mare!