Deliciu inghetat cu zmeura

Postat de Sylvia in Prajituri
16 Iun 2014 | 4617 vizualizari
Deliciu inghetat cu zmeura

Va prezint un alt fel de facut deserturi inspirat din bucataria profesionala unde adesea trebuie sa inventam instant ceva, sa gasim urgent o solutie sa scoatem o portie, sa reutilizam materia care a ramas ca sa nu fie pierderi. Va vine sa credeti ca acesta minunatie se poate face in mai putin de un minut ?

Ingrediente

  • cateva felii de briosa sau de cozonac simplu
  • sorbet /inghetata fara lapte de zmeura ( de preferinta italian)
  • zmeura
  • frisca

Mod de preparare

 

   Este genul de desert care te scoate din incurcatura cand ai uitat de aniversarea cuiva si vrei sa faci un tortulet magic in 2 minute, ai musafiri si nu ai un desert in casa sau pur si simplu ia vrea sa te rasfeti prin magie in cateva secunde :) se poate ... 

  Intr-o farfurie se aseaza o felie de briosa sau de cozonac simplu . Se decupeaza cu un inel de montaj de inox. Se umple pana la 2/3 cu sorbet de zmeura eu folosesc pe cel italian care este foarte aerat si intens in arome.  Se niveleaza cu capacul pe apasare si se extrage cercul. 

   Se planteaz zmeura proaspata si se face un mot de frisca. Se pudreaza cu zahar pudra. Este totul gata in 30 de secunde dar este absolut delicios, lejer, foarte proaspat si racoritor o sa indragostiti de acest desert. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu inghetat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mousse de visine

Postat de Dea_Dea

Prajitura cu mousse de visine

BLAT Albusurile cu apa si praful de sare , se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusuril frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Prajitura cu pere si branza de vaci

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu pere si branza de vaci

Se incepe cu umplutura de pere, astfel: perele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul pana cand scad. Se lasa sa se racoreasca, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2014, 19:55
faina idee , dar eu nu am capac la cercul meu ) ( nu ca asta m-ar impiedica sa fac si eu )
la 16.06.2014, 19:56
a nuuuu binenteles se niveleaza cu spatele de la lingura si se extrage incet inelul este mai bine sa il treci pe la un jet de apa ianinte de nu il stergi la interior nu am zis direct sa il umezesti ca cine stie ce se intelegea
la 16.06.2014, 19:57
buna buna
la 16.06.2014, 19:57
de cele mai susceptibile la poante se stiu ele cine sunt vinovatele
la 16.06.2014, 19:59
Sylvia si fara cerc ne descurcam,cu o cana, pahar

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking